Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 33
 İndirme 7
Exploring the Perceptions of EFL Learners on Ambiguity Tolerance: Sakarya University Sample
2018
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, yabancı dil öğrenim sürecinde öğrenenlerin belirsizlik tolerans algılarını araştırmayı amaçlamaktadır. Dil öğrenme değişkenlerinden biri, hedef yapıyı yetersiz bilgi ile anlamaya yönelik bir tutum ve öğrenenlerin hedef dilde bilinmeyen maddelere ne ölçüde tolerans gösterdiğini belirleyen belirsizlik toleransıdır (AT). “Belirsiz” yapıya tepki vermek, bir dil öğrenicisinin bu yapıyı tolere edip edemediğini gösterir; ya da öğrencinin yapıya ne derece hoşgörülü davrandığı ve öğrenenlerin duygularının başarıya etkilerini ve tolerans derecesine göre nasıl şekillendiklerini şekillendirir. İngilizce Öğretmenliği bölümünde (İÖ) öğrenim gören toplam 109 öğrenci (43 hazırlık sınıfı ve 66 birinci sınıf) çalışma konusuna ışık tutmak amacı ile Erten ve Topkaya (2009) tarafından adapte edilen İkinci Dil Tolerans Değeri Ölçeği (SLTAS) 12 maddelik bir anket doldurmuştur. Belirsizlikten kaçınma ölçeği farklı seviyelerde öğrenciler üzerinde algı seviyelerini ayrıntılı görmek için uygulanmıştır. Sonuçlar, öğrenenlerin yüksek düzeyde belirsizlik toleransı nedeniyle belirsiz dil yapılarını iyi tolere etmediklerini göstermektedir. Ayrıca, sonuçlar, hazırlık sınıfları ile birinci sınıf öğrencilerinin belirsizlik tolerans düzeyleri arasında anlamlı bir fark olmadığını ortaya koymuştur. İstatistiksel sonuçlarla içerik analizi sonuçları arasındaki tutarlılığı ölçmek amacıyla altı hazırlık sınıfı ve beş birinci sınıf öğrencisi ile dört açık uçlu sorudan oluşan yapılandırılmış bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Belirsizlik toleransı üzerine yapılan görüşmelerden elde edilen veriler, mevcut çalışmada belirtilen bazı çelışmalarla paralel sonuçlar ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.420
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education