Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 27
 İndirme 7
Uluslararası hukukta mülteciler, sığınmacılar ve entegrasyonun yasal göstergeleri
2018
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devletlerin mültecilere kalıcı çözüm sağlamak konusunda uluslararası hukukta bir yükümlülükleri yoktur. Ancak literatürde sığınmacılar ve mültecilerin normal bir yaşama dönmeleri için birtakım kalıcı çözümler öngörülmüştür. Literatür üç temel kalıcı çözüm (durable solution) üzerinde durur. Bunlardan birincisi gönüllü dönüş (voluntary repatriation), mültecinin kendi menşei ülkesine kendi isteğiyle güvenli bir şekilde dönmesidir, ikincisi yeniden yerleştirme (resettlement),mültecinin sığınma ülkesinden kendisini daimi olarak kabul etmeye hazır üçüncü bir ülkeye gönderilmesi, üçüncüsü ise, yerel entegrasyon (local integration),mültecinin sığındığı ülkesinde kalıcı ve ikamet hakkı elde ederek yaşayabilmesidir. Türkiye, Suriyelilerin mevcut ve ne zaman sonlanacağı belirsiz olan çatışma ortamından gelen kitlesel bir sığınma hareketi ile daha önce deneyimlemediği bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Eğer sığınmacılar kaçtığı ülkede temelli kalmak isterlerse, o ülkenin vatandaşları gibi eşit şekilde topluma katılma hakkı onlar için mümkün hale getirilmelidir. Sosyal açıdan entegrasyon gereklidir, çünkü belli gruplara karşı ayrımcılık onların ötekileştirilmesine yol açabilir. Bu da sonuç olarak yasadışı aktivite ya da toplumsal huzursuzluk gibi sosyal açıdan istenmeyen davranışları ortaya çıkarabilir. Türkiye'de sayıları 4 milyonu bulan Suriyeli sığınmacıların burada kalış statülerinde hukuki durumları ve gönüllü dönüşleri şu an için mümkün görünmeyen belirsiz gelecekleri neticesinde entegrasyon, üzerinde konuşulması gereken bir konudur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.897
2023 Impact/Etki : 0.249
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi