Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 4
Investigation of the effect of Aflatoxin B1 and Aflatoxin G1 on DNA Hybridization by Using Electrochemical DNA Biosensor
2019
Dergi:  
Cumhuriyet Science Journal
Yazar:  
Özet:

Biyomoleküler analizlerde yeni teknolojilerin gelişmesi, elektrokimyasal sensör alanındaki çalışmaların da katılmasıyla güncel bir konu olmuştur. Bu çalışmada Aflatoksin B1'in (AFB1) ve Aflatoksin G1'in (AFG1) DNA hibridizasyonu üzerindeki etkisi, kalem grafit elektrot (PGE) kullanılarak elektrokimyasal yöntemlerle analiz edildi. Bu amaçla; guanin oksidasyon akımlarındaki değişiklikler, diferansiyel puls voltametrisi (DPV) ile birbirlerini eşleniği olan DNA baz sekansları arasında hibridizasyon oluşmadan önce ve sonra izlendi. Çalışmanın ilk aşamasında, yakalama probu ıslak adsorpsiyonla PGE yüzeyine immobilize edilirken prob derişimi ve adsorpsiyon süresi optimize edildi ve sonra, hedef prop ile hibritleşmeye tabi tutulurken hedef proba ait konsantrasyon ve hibridizasyon süresi optimize edildi. İkinci aşamada, hibridizasyon deneyleri, birinci aşamada kullanılan yakalama probu yerine inosin modifiye edilmiş yakalama probu kullanılarak tekrarlandı. Ancak, ilk aşamadan farklı bir şekilde inosin modifiye edilmiş prob, hibridizasyona tabi tutulmadan önce 10 dakika süre ile 2 µg / mL ve 4 µg / mL AFB1 ile etkileştirildi ve aynı protokol, aynı koşullarda AFG1 için de tekrarlandı. Hibridizasyondan sonra guanin oksidasyon akımındaki azalma, aflatoksinlerin DNA sekanslarının hibridizasyonuna etkisinin bir sonucu olup, AFB1 ve AFGl'in DNA üzerine genotoksik etkisinin bir göstergesidir. Guanin oksidasyon sinyalindeki azalmalar 2 µg/mL ve 4 µg/mL AFG1 için % 18 ve % 26; 2 µg/mL ve 4 µg/mL AFB1 için % 50 ve % 61 olarak bulundu. Sonuç olarak AFB1'in DNA üzerindeki genotoksik etkisi AFG1'e göre çok daha fazla olarak tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Cumhuriyet Science Journal

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 642
2023 Impact/Etki : 0.077
Cumhuriyet Science Journal