Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 6
ERZURUM KENTİNİN YEŞİL ALANLARINDA PLANLAMA VE UYGULAMA SORUNLARI
1988
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Do<;u Anadolu'nun büyük yerleşimlerinden olan Erzurum tarihi't çeşitli dene ¡erinde, olduğu gibi günümü ¿de'de ekonomik sosyal ve kültürel potansiyele sahiptir. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri planlı ve modern kentleşmenin süregfJdiği Er Turumda planlama çalışmalarının ilki 1939 yılında Fransız Kent plancısı J.H. Lambert tarafından yapılmıştır. Günümüze kadar farklı imar planlarının uygulamasına çalışıldığı Erzurum'da yeni imar planı 1988 yılında da tanınmış kent plancısı Zühtü Çan'a çizdirilmektedir 1958 yılında Erzurum da Atatürk Üniversitesinin kuruluşunu takiben anıtsal yapılara, kamu kurum ve kuruluşlarına, kentin gelişme alanlarına Peyzaj Mimarlığı öğretim elemanlarınca çok sayıda peyzaj projeleri çizilmiştir. Ancak planlama alanlarında yapılan gözlemler sonucunda arzulnan yeşil dokunun oluşturulamadığı saptanmıştır. Aşırı kentleşmenin yarattığı birçok sorunlar olumsuz iklim koşulları yanında yeşil alanlardaki plan \e bakım noksanlıkları yeni yeşil alanların planlan maması nedeniyle hedeflerin gerisinde kalmıştır. 1965 yılında kişi başına düşen 0.9 m 2 iken, 1982 de 0.7 m2 ve 1988Ve 0.6 m2 ye düşmüştür. Bu nedenle planlama ve ağaçlandırma çalışmalarına gereken önemin verilerek mevcut yeşil alanlarda gereıli bakım koruma ve idamenin titizlikle yapılması gerekmektedir. Kent merkezinde ve çevresinde bulunan açık ve yeşil alanların korunarak aktif ve pasif rekreasyon alanları şeklinde değerlendirilmesi ve halkın hizmetine sunulması için mikro ve makro plan bütünlüğünün sağlanması gerekmektedir. Summary A Planning and Application Problems of the Green Areas in Erzurum Erzurum which has economic social and cultural potential in the days like several time in histroy is one of the big settle areas in East Anaolia. The working of redevelopment of the city has been continuing since the fırsat year of Republic 'The first planning working was made in 1936 by J.H. Lambert who is Professor of urban. Renewal working has beeing continuing up todate, but the latest improvement project is being planed by Zühtü Can in 1988. A lot of landscape project has been planed by Depertment of Landscape Architecture for severol office, after the Üniversite of Atatürk was established Erzurum in 1958. The working about urban planning for years hasn't been Succeeded to the curtain aims. In view of the fact that the working of planting was hindered, excessive urbanization and deficiencies of plan and cultivation. In spite of that the green area for per head was 0,9 ml in 1965, it was decreased to 0,7 m2 in 1982, and 0.6 m2 in 1988 Therefore the working about planting should be increased all green areas are conserved and ought to be kept them in a good condition. Open and green areas where they placed in the downtown and environment should be conserved and must be appreciated foi active and passive recreation ground.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.216
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi