Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Papillon LeFèvre Sendromlu Hastalarda Alveoler Soket Koruma Yöntemi Olarak İmplant Yerleştirilmesi; İki Olgu Sunumu
2021
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Papillon-Lefèvre sendromu, süt ve daimî dentisyonda erken diş kaybı ve palmaplantar hiperkeratoz ile karakterize otozomal resesif geçişli genetik bir hastalıktır. Bu olgu raporunda, Papillon-Lefèvre sendromlu (PLS) iki hastada, alveolar kemiği korumak için diş köklerinin dişeti altında bırakılması ve çekimlerini takiben çekim soketinin implant ile korunması sunuldu. PLS tanısı konmuş 18 yaşında erkek ve 29 yaşında kadın hasta Selçuk Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı kliniğinde 11-12 yaşlarından itibaren takip edilerek periodontal tedavi ile dişlerin ağızda tutulmasına çalışılmıştır. Şiddetli mobilitesi olan dişler çekildikten sonra birçok kez protezleri yenilenmiştir. 43 ve 33 nolu diş köklerinin diş eti altında bırakılmasının ardından kökler yaklaşık 5 yıl boyunca ağızda tutulabilmiştir. Dişlerin ağız ortamına açıldıktan sonra kaybedilmesinin ardından alveolar kemiğin korunması amacıyla aynı bölgelere dental implant yerleştirilerek alveolar kemik rezorpsiyonu riski nedeniyle dişeti altında bırakılmıştır. Klinik ve radyografik olarak kontrol edilen hastalarda yumuşak doku komplikasyonu gözlenmeksizin ve dişsiz sahalara kıyasla kemik seviyesi korunabilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Implementation in patients with Papillon LeFèvre syndrome as an alveoler socket protection method; Two Facts Presentation
2021
Yazar:  
Özet:

Papillon-Lefèvre syndrome is a transitional genetic disease characterized by premature tooth loss and palmaplantar hyperkeratosis in milk and permanent dentition. In this fact report, two patients with Papillon-Lefèvre syndrome (PLS) were proposed to leave the tooth roots under the tooth to protect the alveol bones and to protect the drawing socket by implant after the drawing. PLS was diagnosed by a 18-year-old man and a 29-year-old female patient at Selçuk University Periodontology Anabilim Dali Clinic from 11-12 years of age, with periodontal therapy, the tooth was tested to hold in the mouth. The teeth with intense mobility have been repeatedly renewed after removal. After the 43th and 33th tooth roots were left under the tooth, the roots could be kept in the mouth for about 5 years. After the loss of the teeth after opening into the oral environment, the alveols are placed on the same areas in order to protect the bone, and the alveols are left under the tooth due to the risk of bone resorption. In patients clinically and radiographically controlled, soft tissue complications could beined without observation and bone level compared to non-dental fields.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 254
Selcuk Dental Journal