Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 9
Arap Dilbilimi Öncüsü İbrahim Enîs’e Göre Dillerin Kaynağı Meselesi
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Anlambilimin tartışmaya açık konularından birisi olan dillerin kaynağı konusu her zaman, dilin insan tarafından geliştirilen bir olgu mı, doğanın geliştirdiği bir mekanizma mı yoksa en yüce olan Allah tarafından insanlara bahşedilen bir olgu mu diye insanoğlunun kafasında soru işareti bırakan bir konu olmuştur. Dilin kaynağı konusu Arap dünyasında klasik ve modern dönemlerde birçok dilci ve âlimin çalışma konusu olmuştur. Bu çalışmada modern dönem Arap dilbilimi öncüsü İbrahim Enîs’in konuyla ilgili görüşleri ele alınmıştır. Enîs, bir semantik çalışması olarak ele aldığı dillerin kaynağı konusunda, klasik ve modern bilginlerin incelemeleri üzerine ortaya koyulmuş görüşleri sunmuştur. Bu bağlamda değişik zamanlarda çeşitli teoriler ortaya atılmış ve her biri diğerinden farklı yönde gösterilmiştir. İbrahim Enîs ise dilin kaynağı konusunda ortaya atılan teorileri incelemiş, eski Arap dilcilerle modern batılı dilcilerin teorileri arasında karşılaştırma yapıp orta yol bulmaya çalışmıştır. Bu çalışmada ise modern dönemde Arap dilbilimi alanında çığır açmış İbrahim Enîs’in semantik çalışmalarına kısaca değinildikten sonra onun dillerin kaynağı konusundaki görüşleri sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Former Arabic language, according to Ibrahim Enîs, the issue of the source of languages
2020
Yazar:  
Özet:

The source of the languages, which is one of the topics open to discussion, has always been a question that leaves a question in the mind of man whether the language is a phenomenon developed by man, a mechanism developed by nature, or a phenomenon given to man by the Most High God. The subject of the source of the language in the Arab world has been the subject of the work of many linguists and scientists in the classical and modern times. This study discussed the views of the modern Arab language scientist Ibrahim Enis on the subject. Enîs presented views on the sources of the languages he considers as a semantic study, on the studies of classical and modern scientists. In this context, various theories have been revealed in different times, and each has been shown in different directions. Ibrahim Enîs studied the theories about the source of the language, compared the theories of ancient Arabic speakers and modern Western speakers and tried to find the middle way. In this study, after a brief reference to the semantic studies of Abraham Enis, who had emerged in the field of Arabic linguistics in modern times, the views on the source of his languages were tried to be presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 421
2023 Impact/Etki : 0.042
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal