Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
The Relationship Between Emotional Literacy Levels and Communication Skills of Midwifery Students
2018
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Duygusal okuryazarlık; bireyin kendisinin ve başkalarının duygularını sağlıklı bir şekilde tanıma, anlama ve bu duygulara karşılık verme yeteneğidir. Ebelerin bakım verdikleri bireyin duygusal gereksinimlerine duyarlı olması, fark edebilmesi ve uygun yaklaşımlarda bulunulabilmesi için duy­gularını tanıyan, yöneten, ilişkilerini kontrol edebilen, sorunlarıyla etkin baş edebilen, çevresi ile anlamlı ilişkiler kurabilen meslek profesyonelleri olmaları önemlidir. Araştırma ebelik öğrencilerinin duygusal okuryazarlık düzeyleri ve iletişim becerileri arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı nitelikteki araştırmanın örneklemini Sivas (%40.7), Malatya (%29.3) ve Tokat’ta (%30.9) bulunan üç üniversitenin ebelik bölümünde öğrenim görmekte olan, çalışmaya katılmayı kabul eden 646 öğrenci oluşturmuştur. Veriler Kişisel Bilgi Formu, Duygusal Okuryazarlık Ölçeği (DOYÖ), İletişim Becerilerini Değerlendirme Ölçeği (İBDÖ) ile toplanmıştır. Verilerin analizinde yüzdelik dağılım, ortalama, standart sapma ve,tek yünlü vayans analizi, Pearson korelasyon analizi kullanılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalaması 20,4±1,65’tir. Araştırma sonucunda öğrencilerin toplam DOYÖ puan ortalamasının 122,8±25,98 (orta düzeyde), toplam İBDÖ puan ortalamasının 102,7±13,09 (yüksek düzeyde) olduğu bulunmuştur. Öğrencilerin toplam DOYÖ ve İBDÖ puanları arasında pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu (r=0.532; p=0.000) saptanmıştır. Sonuç: Öğrencilerin duygusal okuryazarlık düzeyleri orta, iletişim becerileri yüksek düzeydedir ve duygusal okuryazarlık düzeyleri arttıkça iletişim becerileri de artmaktadır. Henüz öğrencilik yaşantısı içinde olan ebe adaylarının duygusal okuryazarlıklarını geliştirecek programların oluşturulması gelecekte kendisinin ve başkalarının duygularını tanıyıp yönetebilen, empati yapabilen, güçlü iletişim becerileri olan ebelerin yetişmesi açısından önem taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.190
2023 Impact/Etki : 0.022
Sakarya Tıp Dergisi