Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
SÜRTÜNME KAYNAK YÖNTEMİ İLE BİRLEŞTİRİLMİŞ AISI 420/AISI 1010 ÇELİK ÇİFTİNİN ARAYÜZEY MİKROYAPI ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2004
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, AISI 420 ve AISI 1010 çelik çifti, 60 MPa yığma basıncı, 6sn’lik sürtünme, 8sn’lik yığma sürelerinde, 2000 ve 2200 dev/dak’lık devirlerde, 25 ve 35 Mpa’lık farklı sürtünme basıncı kullanılarak sürekli tahrikli sürtünme kaynak makinesinde birleştirildi. Kaynaklı birleştirmelerin, birleşme ara yüzeyinde, artan devir sayısı ve sürtünme basıncına bağlı olarak meydana gelen metalurjik değişiklikleri belirlemek için SEM ve Optik mikroskop kullanıldı. Ayrıca birleşme ara yüzeyine dik doğrultuda yapılan mikrosertlik ölçümleri, kaynak sonrası birleşme ara yüzeyinde meydana gelen mikroyapı ile ilişkilendirilerek değerlendirildi. Mikroyapı ve mikrosertlik analizi sonuçlarından, bütün kaynaklı numunelerin birleşme bölgesinde meydana gelen mikroyapısal değişiklikte önemli farklılıklar gözlenmemekle beraber, artan devir sayısına bağlı olarak ITAB’nin genişlediği ve aşırı deformasyona uğramış bölgede sertliğin arttığı görülmüştür. Ancak, artan devir sayısına paralel olarak birleşme ara yüzeyinde ulaşılan sıcaklığın artması ile birlikte, viskoz haldeki malzemenin dışarı taşma miktarında artış kaydedilmiş olup, aşırı deformasyona uğramış bölgenin daraldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi