Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Ortaokul Öğrencilerinin Covid-19 ve Covid-19 Pandemi Dönemindeki Okul Kavramına Yönelik Algılarının Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ortaokul öğrencilerinin Covid-19 algılarının ve Covid-19 pandemi döneminde okul algılarının zihinlerinde nasıl canlandırdıklarını metaforlar aracılığıyla belirlenmesi hedeflenmektedir. Araştırmada nitel araştırma modellerinden Fenomenoloji deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde Türkiye’nin farklı illerindeki devlet okullarında uzaktan eğitim gören 100 ortaokul öğrencisi oluşturmaktadır. Veri toplama aşamasında sosyal izolasyon nedeniyle katılımcılara google formlar aracılığıyla anket yollanmış, veri toplama sürecinde WhatsApp uygulaması kullanılmıştır. Veri analizinde içerik analizinden faydalanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, Covid-19 kavramıyla ilgili öğrenciler 51 geçerli metafor üretmişlerdir. Çoğunlukla gribe benzetmişlerdir. Oluşturulan metaforlara göre ”hastalık ve yayılım” ,”olumsuz etki”, ”öldürücülük”, ”umut”, “bilinmezlik” kategorileri oluşturulmuştur. Covid-19 pandemi döneminde okul kavramıyla ilgili olarak 48 geçerli metafor üretilmiş, çoğunlukla büyük tehlike, ev gibi metaforlar kullanılmıştır. Oluşturulan metaforlara göre ”tedbir”, ”uzaktan eğitim”, ”belirsizlik”, ”olumsuz etki”, ”duygu durumu” kategorileri oluşturulmuştur. Araştırmanın sonuçlarına göre öğrencilerin genellikle olumsuz ifade kullandıkları görülmüştür. Bu algıları yok edebilmek için sınıf, okul rehber öğretmenlerinden, velilerden yardım alınması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Secondary School Students' Perceptions Of The Concept Of Covid-19 and School In The Covid-19 Pandemic Period
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the Covid-19 perceptions of secondary school students and how they visualize their school perceptions during the Covid-19 pandemic period through metaphors. Phenomenology pattern was used in the research. The study group of the research consists of 100 secondary school students studying distance education in public schools in different provinces of Turkey in the first semester of the 2020-2021 academic year. The questionnaires was sent to the participants via google forms to collect the data due to social isolation. Content analysis was used in data analysis. The findings of the research, students produced 51 valid metaphors related to the concept of Covid-19. According to the metaphors created, the categories of "disease and spread", "negative effect", "lethal", "hope", "uncertainty" were created. During the Covid-19 pandemic period, 48 valid metaphors were produced regarding the concept of school. According to the metaphors created, the categories of "precaution", "distance education", "uncertainty", "negative effect", "emotional state" were created

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi