Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
SEYYİD KOTB VE MAHMUT BOSTANİ'NİN AÇISINDAN KUR'AN- I KERİM'DE HİKÂYE İNCELEMESİ / Analysis of Stories in Quran with Seyed Quitb and Bestany’s Point of View From The Aspect of Story Writing
2016
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Kur'an-ı Kerim'in inceleme alanlarından biri de çeşitli açılardan incelenmiş olan hikâyeleridir. Bunlar: 1-Acaba bu hikâyeler gerçek ya da mecaz mıdır? Bu konuda Halefullah'ın sözleri çağdaş zamanda birçok tartışma yaratmıştır. Bu nedenle bu makalede Halefullah'ın sözlerine yer verilmemiştir. 2- Kur'an-ı Kerimdeki hikâyelerin amacı nedir? 3- Kur'an-ı Kerimdeki hikâyelerin türleri nelerdir? 4- Kur'an-ı Kerimdeki hikâyelerin konuları nelerdir? 5- Kur'an-ı Kerimdeki hikâyelerin beşeri hikâyelerden farkı nelerdir? 6- Kur'an-ı Kerimdeki hikâyelerin üslubu nasıldır? Son madde bu makalenin temel tartışmasıdır ve konuda Seyyid KOTB ve Mahmut BOSTANİ önemli sözler söylemişlerdir. Bu makalede; hayal etme, betimleme, kişileştirme, teşbih, tasvir etme, vasfetme, monolog ve diyalog, sahne canlandırması, geçmişe dönüş vs. tartışılacak konulardır. Anahtar Kelimeler: Hikâye, Dram, Diyalog. Abstract The authors of this article have analysed the Quran`s stories from the point of view of contemporary fiction telling techniques. In this analysis, through an emphasis on literary style, comments of two great philosophers of Islam world, Seyed Qutb and Bestani, have been reviewed and studied. In this article, there are questions like what is story? What is narration? The components like imagination, incarnation, personification, dialogue and monologue are explained, and then their presence in two aforementioned thinkers are surveyed. Writers of this article are seeking to analyse up to date artistic and literary debates of Quran according to these great Quranic thinkers and offer a new approach for perception of Quran’s stories. Keywords: Story, Drama, Dialogue.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 408
2023 Impact/Etki : 0.061
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi