Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 24
 Görüntüleme 36
 İndirme 1
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞANLARINDA COVİD-19 ANKSİYETESİ VE MESLEKİ PERFORMANS İLİŞKİSİNİN TANIMLAYICI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personelinin Covid-19 anksiyete ve mesleki performans düzeyleri arasındaki ilişkinin farklı tanımlayıcı değişkenler açısından incelenmesidir. Çalışmaya Uşak ili 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları’nda çalışan sağlık personeli dâhil edilmiştir. Örneklem seçimine gidilmemiş olup tüm evrene ulaşılmaya çalışılmıştır (n: 102). Temmuz-Ağustos 2020 döneminde toplanan çalışma verilerinin analizinde betimsel istatistikler, t, ANOVA, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Sağlık çalışanlarının Covid-19 anksiyetesinin düşük ve mesleki performanslarının yüksek olduğu belirlenmiştir. Mesleki deneyim süresi arttıkça (≥11 yıl) kadınlarda, Covid-19 anksiyetesinin anlamlı olarak daha yüksek olduğu saptanmıştır (p<0,05). Ancak, mesleki deneyim süresi daha az ve mesleğini sevdiğini ifade eden katılımcıların mesleki performans düzeyleri daha yüksek hesaplanmıştır. Bunun yanında, sağlık çalışanlarının Covid-19 anksiyete düzeyleri ile mesleki performansları arasında negatif yönde ve orta düzeyde bir ilişki saptanmıştır (r=-0,551). Sonuç olarak, sağlık çalışanlarının mesleki performans düzeyleri üzerinde Covid-19 anksiyetesinin %30'luk bir etkisi olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The COVID-19 Anxiety and Professional Performance Relationships in Emergency Health Services
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the relationship between Covid-19 anxiety and professional performance levels of medical staff working in emergency health care services in terms of different identifying variables. The work was included in the 112 Emergency Health Service Stations of the Servant. The example was not selected and it was attempted to reach the whole universe (n: 102). The analysis of the work data collected in the period July-August 2020 used visual statistics, t, ANOVA, correlation and regression analysis. The Covid-19 worker’s anxiety has been found to be low and their professional performance is high. As the period of professional experience increases (≥11 years) in women, Covid-19 anxiety has been found to be significantly higher (p<0,05). However, the professional performance levels of the participants who expressed their professional experience are less and they expressed their professional interests are higher. In addition, a relationship between Covid-19 anxiety levels and their professional performance has been found in a negative and medium level (r=-0,551). As a result, Covid-19 anxiety has been shown to have a 30% effect on the professional performance levels of health workers.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Covid-19 Anxiety On The Professional Performances Of Emergency Medical Health Services Staff and Demographic Differences
2020
Yazar:  
Özet:

This study was aimed at investigating the relationship between Covid-19 anxiety and professional performance levels of healthcare professionals working in emergency medical services in terms of different descriptive variables. The healthcare personnel working in the Emergency Medical Services (EMS) in Uşak, a province in western Turkey, were included in the study. No sampling method was implemented. It was tried to reach the whole population (n: 102). Descriptive statistics, t-test, ANOVA, correlation and regression analysis were used in the analysis of the data. The healthcare personnel were determined to have low levels of Covid-19 anxiety and high levels of professional performance. As the duration of professional experience increased (≥11 years), Covid-19 anxiety levels increased in the women participants significantly (p <0.05). However, the professional performance levels were higher in the participants who liked their profession and whose duration of professional experience level was short. There was a negative and moderate relationship between healthcare workers' Covid-19 anxiety levels and their professional performance levels (r = -0,551). Consequently, Covid-19 anxiety affected the professional performance levels of the participants by 30%.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 748
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty