Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 29
 İndirme 7
Havacılığın Kâbus Yılı 2020: Havayollarının Covid-19 ve Önceki Krizlere Tepkileri & Yerde Kalan Uçaklar
2021
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

2020 yılı modern havacılık tarihine en büyük krizin yaşandığı, uçuş ve yolcu talebinde en çok düşüşün gerçekleştiği yıl olarak geçmiştir. COVID-19 salgını sebebiyle havayolları uçaklarının büyük kısmını uçuştan çekmek zorunda kalmışlar ve atıl vaziyette çeşitli havalimanlarında parklamışlardır. Çalışmada havacılık sektörünün daha önce yaşadığı OPEC petrol ambargosu, 11 Eylül olayları, SARS, MERS, Kuş gribi salgınları gibi sektörü derinden krizlere değinilmiş, bunlara karşılık olarak havayollarının krizden çıkış stratejileri incelenmiştir. COVID-19 salgını dolayısıyla havacılık sektörünün kayıpları irdelenmiş ve krizin boyutu kıyaslamalı olarak sunulmuştur. Havayollarının ihtiyaç fazlası olan uçaklarını parklamak için uyguladığı yöntemler incelenmiş, uzun süre parklama yapmak zorunda kalan uçaklar için yer seçimi, bakım gereksinimleri çalışmaya dahil edilmiştir. Avrupa’da faaliyet gösteren geleneksel model (FSNC) havayollarının kriz süresince hareket tarzları irdelenmiştir. Örneklem en fazla yolcu taşımacılığı gerçekleştiren, farklı ülkelerden havayollarını içermektedir. British Airways, Lufthansa, KLM, Air France ve Türk Havayolları geleneksel taşımacılık yapan havayolları olarak incelenmiş, Türkiye’deki durumu yansıtması açısından Pegasus Havayolları’nın durumu da analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda havayollarının parklama için öncelikli olarak ana merkezlerinin bulunduğu havalimanlarını tercih ettikleri, birden fazla merkezi bulunan havayollarının tali merkezlerine parklama yaptıkları tespit edilmiştir. Krizin başlangıcında yasaklardan en fazla etkilenen şirketlerin Türk Havayolları ve Pegasus Havayolları olduğu görünmüş ancak yasakların hafiflemesi ile en fazla atılım yapan havayolunun Pegasus Havayolları olduğu gözlenmiştir. Tüm yıl boyunca uçaklarını en fazla yerde tutmak zorunda kalan havayolunun British Airways ve kriz öncesi uçuş sayılarına oranla en az etkilenen havayolunun KLM olduğu çalışmaya yansımıştır.

Anahtar Kelimeler:

Aircraft Cabus Year 2020: Airline's Covid-19 and previous crises reactions and aircraft remaining on the ground
2021
Yazar:  
Özet:

The year 2020 was the year in which the biggest crisis in modern aviation history occurred, the year in which the demand for flights and passengers dropped most. Due to the COVID-19 epidemic, the airlines were forced to withdraw a large part of their aircraft from the flight and parked in various airports. In the study, the aviation industry has previously experienced the OPEC oil embargo, the September 11 events, SARS, MERS, Bird Flu epidemics, and the industry has been deeply focused on crises, in response to which the aviation companies have studied their outcome strategies from the crisis. Caused by the COVID-19 epidemic, the losses of the aviation sector have been reduced and the size of the crisis has been presented comparatively. The methods applied by the airlines to parked their aircraft, which are over-need, have been studied, the choice of location for aircraft that have to parked for a long time, the maintenance requirements have been included in the work. The traditional model (FSNC) airlines operating in Europe have been trained during the crisis. The example includes airlines from different countries that carry out the most passenger transportation. British Airways, Lufthansa, KLM, Air France and Turkish Airlines were considered as traditional airlines, and the situation of Pegasus Airlines in terms of reflection of the situation in Turkey was also analyzed. The study found that the airlines prefer the airports where their main centers are primarily for parking, and that the airlines with multiple centers are parking to the line centers. At the beginning of the crisis, the companies most affected by the ban seemed to be Turkish Airlines and Pegasus Airlines but the airline with the relief of the ban was observed to be the Pegasus Airlines. It reflects the study that the airline that had to keep its aircraft on the most place throughout the year was the lowest affected by the British Airways and the airline KLM compared to the number of pre-crisis flights.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.478
2023 Impact/Etki : 0.5
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi