Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Yanıt Yüzey Metodolojisi Kullanılarak Dulavratotu (Arctium Lappa) 'dan Antioksidanların Mikrodalga Destekli Ekstraksiyonunun Modellenmesi ve Optimizasyonu
2019
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dulavratotu (Arctium lappa L.), geleneksel tıpta sıklıkla kullanılan ticari olarak önemli bir bitkidir. Mikrodalga destekli ekstraksiyonun (MAE) sıcaklık, ekstraksiyon süresi, katı / solvent oranı ve solvent konsantrasyonunu içeren optimum çalışma koşulları, cevap yüzey metodolojisi (RSM) kullanılarak belirlendi. Dulavratotu yaprağı ekstraktlarının toplam antioksidan kapasitesi ve toplam fenolik içeriği sırasıyla CUPRAC ve Folin yöntemleri ile incelenmiştir. İkinci dereceden bir polinom modelinin TAC ve TPC verimini tanımlayan en iyi model olduğu bulundu ve iki yanıt için hesaplanan tüm modeller anlamlı bulundu (p <0.0001). TAC ve TPC değerlerinin sırasıyla 0.046 - 0.185 mmol TR / g DS, 0.303 - 0.722 mmol TR / g DS arasında değiştiği görülmüştür. En yüksek TAC ve TPC değerleri, X1 = 90 oC, X2 = 6 dak, X3 =% 21.7 ve, X4 = 0.21 g / 20 mL deney koşulları altında elde edildi. Ekstraksiyon sıcaklığının, MAE'nin tüm operasyonel parametreleri arasında en önemli işletim faktörü olduğu bulundu. Optimum ekstraksiyon koşullarında, deneysel olarak elde edilen maksimum TAC ve TPC veriminin öngörülen değerlerine çok yakın olduğu bulundu, böylece kullanılan modelin uygunluğu ve RSM'nin ekstraksiyon koşullarını optimize etmedeki başarısı görülmektedir. Bu çalışmada optimize edilmiş MAE metodu, dulavratotundan antioksidanlarını etkin ve ekonomik bir şekilde ekstraksiyonu için gıda ve ilaç endüstrisinde uygulanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Modeling and optimization of the microwave-backed extraction of antioxidants from Dulavratotu (Arctium Lappa) using surface methodology
2019
Yazar:  
Özet:

Dulavratotu (Arctium lappa L.) is a commercially important plant that is often used in traditional medicine. The optimal working conditions, including microwave-backed extraction (MAE) temperature, extraction time, solid/solvent ratio and solvent concentration, were determined using response surface methodology (RSM). The total antioxidant capacity and total phenolic content of Dulavratotu leaf extract has been studied by CUPRAC and Folin methods respectively. It was found that a second-degree polinom model was the best model that defined the TAC and TPC performance, and all models calculated for two answers were found meaningful (p <0.0001). TAC and TPC values have been shown to vary between 0.046 - 0.185 mmol TR / g DS, 0.303 - 0.722 mmol TR / g DS respectively. The highest TAC and TPC values were obtained under X1 = 90 oC, X2 = 6 minutes, X3 = 21.7 percent and, X4 = 0.21 g / 20 mL test conditions. The extraction temperature was found to be the most important operating factor among all the operational parameters of the MAE. In optimum extraction conditions, the maximum TAC and TPC performance achieved experimentally was found very close to the expected values, so the model used was accurate and the success of RSM in optimizing the extraction conditions. The MAE method optimized in this study can be applied in the food and pharmaceutical industry for the effective and economical extraction of antioxidants from dulavratot.

Anahtar Kelimeler:

Modelling and Optimizing Microwave-assisted Extraction Of Antioxidants From Burdock (arctium Lappa) Using Responce Surface Methodology
2019
Yazar:  
Özet:

Burdock (Arctium lappa L.) is a commercially an important plant often used in traditional medicine. The optimum operating conditions of microwave-assisted extraction (MAE) including temperature (X1), extraction time (X2), solvent concentration (X3) and solid to solvent ratio (X4) were ascertained by employing response surface methodology (RSM). The total antioxidant capacity and total phenolic content of burdock leaves extracts were investigated by CUPRAC and Folin assays respectively. A second-order polynomial model was found to be the best model that describes TAC and TPC of yield, and all models calculated for the two responses were found significant (p<0.0001). It was observed that the values of TAC and TPC varied between 0.046 – 0.185 mmol TR / g DS, 0.303 - 0.722 mmol TR / g DS, respectively. The highest TAC and TPC values was obtained under the experimental conditions of X1 = 90 oC, X2 = 6 min, X3 = 21.7 % and, X4 = 0.21 g /20 mL. The extraction temperature was found to be the most significant operating factor amongst all operational parameters of MAE. At optimum extraction conditions, the maximum yield of TAC and TPC obtained experimentally were found to be very close to their predicted values as a result the suitability of the model used, and the success of RSM in optimizing the extraction conditions were demonstrated. MAE method optimized in this study can be applied for effectively and economically extract antioxidants from burdock in food and pharmaceutical industries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.588
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi