Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 43
 İndirme 5
İnas Darülfünunu (1914-­1921)
2005
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Attempts to create a Darülfünun, an institution similar to European  universities, started within the Ottoman modernisation movement from 1845 on. Various social and political difficulties encountered throughout the second half  of the 19th century delayed the establishement of the Darülfünun which finally  offered regular and continous education after 1900. Only men were allowed to  enroll in the university until the proclamation of the Second Constitution in  1908. The issue of extending higher education to women was introduced on the cultural agenda following this event, and in 1914 the Women’s university “Inas  Darülfünunu” opened in Istanbul. The Women’s  university had  two  faculties, in the social sciences  (Edebiyat Şubesi) and mathematical and natural sciences (Riyaziyat ve Tabiiyat  Şubesi). The university had a thrre­year program, and entrance required  certification from girls’  high schools. The Women’s university concluded its function in 1919  when women  were allowed  to attend the  courses  at  the Darülfünun together with men, and were accepted as students to the Istanbul  University officially.merged

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.024
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları