Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Klâsik Türk Edebiyatı Çalışmaları: Metotlar ve Ekoller
2007
Dergi:  
Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi
Yazar:  
Özet:

Klâsik Türk edebiyatı sahasında yapılan çalışmalar XIX. yüzyılda başlamıştır. Önceleri belirli bir metottan uzak olan bu çalışmalar, XX. yüzyılın başlarında modern metotlara göre yapılmaya başlanmıştır. Modern metot kurucularının başında gelen Köprülü'yü, üniversitelerde bilimsel çalışmalar yapan pek çok bilim adamı takip etmiştir. Katalog çalışmaları, metin tahlilleri ve şerhleri, mukayeseli incelemeler, antolojiler ve popüler yayınların yapılmasıyla, klâsik Türk şiirinin, muhteva ve teknik özelliklerine dikkat çekilmiştir. Sahada en çok duyulan ihtiyaç, modern şerhçilik anlayışının esaslarının belirlenmesi ve şiirlerin arka plânlarını oluşturan kültür dünyasına açılan bilgi birikimi kapısının aralanmasıdır. Akademik hassasiyeti de içinde bulunduran popüler çalışmaların son zamanlarda nitelik ve nicelik olarak artması sevindiricidir. Fakat 2000'i aşan makale ve 800 civarında kitap ile klâsik Türk edebiyatının henüz yeteri kadar derinlemesine bir incelemeye tâbi tutulduğu söylenemez. Ancak, saha ile ilgili olarak 1920'lerde başlayan olumsuz kanaatler 1985'lerden itibaren artan ve yaygınlaşan bilimsel ve popüler çalışmaların etkisiyle, ortadan kalkmaya başlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 82
Atıf : 167
2023 Impact/Etki : 0.227
Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi