Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 32
 İndirme 1
YEREL ÜRÜNLERİN TEŞVİKİ VE FİNANSMANI, BOLU İLİNİN DESTEKLERDEN YARARLANMA POTANSİYELİ
2015
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve bölgesel işbirliği ittifaklarından Avrupa Birliği (AB), insan sağlığı yönünden ticarete konu olan malların dolaşımında hukuki düzenlemeler yaparak sağlıklı ürünlerin üretilmesine ve tüketilmesine özen göstermektedirler. AB ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke devletleri, organik ve yerel ürünlerin üretimlerini özel olarak desteklemekte bu amaçla yerel ürün üreten mikro işletmelerin projelerinin kaynak ihtiyacı ayrıcalıklı olarak sübvanse edilmektedir. Ülkemizde yerel ürünlere dönük teşvik ve finansman politikaları, son yıllarda AB ve DTÖ kurallarına paralel olarak Ekonomi ile Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Tarım Bakanlığı, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi yönünde AB ile işbirliği yapmakta, birliğin tarım fonlarını kırsal alanlardaki yöresel ürün imalatı yapan küçük işletmelere kullandırmaktadır. Bakanlık, Patent Enstitüsü’nden coğrafi işaret belgesi almış ülkemizin 42 ilindeki yerel ürünleri imal eden mikro işletmelerin projelerini, AB kırsal kalkınma programı fonlarından finanse etmektedir. Ülkemizin büyük tüketim merkezinin yakınında bulunan ve ilçeleri ile birlikte kırsal tarımın yoğun olduğu Bolu ili yöresel ürün üretmekte ve pazarlamaktadır. Bolu’nun yöresel  ürün üreten mikro işletmeleri AB fonlarından sağlanan Kırsal Kalkınmaya dönük fonlardan yararlanamamaktadır. Ayrıca ülkemizin sübvansiyon uygulamalarını yürüten kurumlarının teşviklerinden bilgi yetersizliği ve iletişim noksanlığı nedenleri ile yararlanamamaktadır. Bu çalışmada, yerel ürünler, yerel ürünlere coğrafi işaretlerin sağlanması, bu ürünleri üreten işletmelere dönük teşvik ve finansman politikalarının teorik çerçevesi ele alınmıştır. Ayrıca Bolu ilinde yerel ürün imal eden mikro işletmelerin AB fonları ile genel teşvik ve finansman araçlarından yararlandırılma potansiyeli analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.822
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi