Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 27
TÜRK-İSVİÇRE ve ALMAN BORÇLAR HUKUKUNDA İMKÂNSIZLIĞIN DÜZENLENİŞİ
2008
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmkânsızlık müessesesi, borçlar hukuku bakımından büyük önem taşımaktadır. Makalenin amacı, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı’nın kanunlaşma sürecine girdiği şu günlerde imkânsızlık kurumunu, Türkİsviçre Borçlar Kanunu ve Alman Medeni Kanunu bakımından karşılaştırmalı olarak incelemektir. Türk ve İsviçre Borçlar Kanunu’nda imkânsızlık, başlangıçtaki imkânsızlık ve sonraki imkânsızlık şeklinde ikili bir ayırımla düzenlenmiştir. Başlangıçtaki imkânsızlık, butlan yaptırımına tabi tutulmuştur. Sonraki imkânsızlık ise, borçlunun sorumlu olduğu ve sorumlu olmadığı sonraki imkânsızlık şeklinde ikili bir ayırımla düzenlenmiştir. Alman Medeni Kanunu’nda imkânsızlık müessesesi, 2002 yılında yürürlüğü giren Reform Kanunu ile birlikte tek bir maddede düzenlenmiştir. § 275 BGB hükmü, dört fıkradan oluşmaktadır. İlk üç fıkrada imkânsızlık halleri düzenlenmektedir. Birinci fıkrada “gerçek imkânsızlık”, ikinci fıkrada “fiili imkânsızlık” ve üçüncü fıkrada “şahsi nedenlerden dolayı beklenilmezlik” hükme bağlanmaktadır. Dördüncü fıkrada ise, imkânsızlığın sonuçları düzenlenmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.474
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi