Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
Ebeveynlerin Akıllı Cihazlarda Kullanılan İçerik Tanımlama Standartları ile İlgili Farkındalıklarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son zamanlarda bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gerçekleşen gelişmeler sonucunda başta akıllı telefonlar olmak üzere taşınabilir cihazlar her yaştan kullanıcı tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Bu cihazlara kurulabilen ve çocuklar tarafından sıklıkla kullanılan uygulamalarla ilgili bir takım içerik tanımlama ve yaş derecelendirme standartları belirlenerek kullanıma sunulmuştur. Bu araştırmanın amacı akıllı cihazlardaki uygulamalara ilişkin ebeveynlerin içerik tanımlama ve yaş derecelendirme standartları konusundaki farkındalık durumlarını incelemektir. Araştırmada nitel araştırma yaklaşımı benimsenmiş, veriler yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Görüşmeler 2016–2017 öğretim yılı ikinci döneminde Batı Anadolu’da bir şehir merkezinde ikamet eden 2–16 yaş aralığında çocuğu olan ve akıllı cihaza sahip ebeveynler ile gerçekleştirilmiştir. Katılımcılar amaçsal örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme yöntemi ile belirlenmiştir. Görüşmelerden elde edilen veriler yazılı hale getirildikten sonra içerik analizi yöntemi kullanılarak incelenip kodlanmış ve kodlamalara göre sınıflandırılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, ebeveynlerin çoğunun içerik tanımlama ve yaş derecelendirme standartları hakkında fikirlerinin olmadığı görülmüştür. Ebeveynler, cihaz şifreleme, veli kontrol uygulamaları, güvenlik önlemleri gibi kısıtlamalar getirmeden çocuklarının akıllı cihazları kullanmaları konusunda tedirginlik hissettiklerini belirtmişler, uygulama marketinin ebeveyn kontrolü veya işletim sisteminin yaş derecelendirme özelliğini kullanmadıklarını ifade etmişlerdir. Araştırma sonucunda akıllı cihazların bilinçli kullanımına ve gelecek araştırmalara yönelik birtakım önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A review of parents' awareness about the content recognition standards used in smart devices
2019
Yazar:  
Özet:

As a result of recent developments in information and communication technologies, portable devices, primarily smartphones, have begun to be widely used by users of all ages. A set of applications that can be installed on these devices and frequently used by children have been introduced to use by determining content identification and age rating standards. The purpose of this research is to study the parents' awareness status on content identification and age-release standards regarding applications on smart devices. The research has adopted a quality research approach, the data is collected using a semi-configured conversation method. In the second period of the 2016-2017 academic year, the conversations were conducted with parents with children between 2 and 16 years of age who reside in a city centre in Western Anadolu and have a smart device. Participants are determined by measurement sampling methods from the target sampling methods. The data obtained from the conversations, after being written, is studied and coded using the content analysis method and classified according to codes. The results of the analyses found that most parents have no idea about content identification and age rating standards. Parents indicated that their children were anxious about using smart devices without bringing restrictions such as device encryption, guardian control applications, security measures, they said they did not use the application market’s parent control or the operating system’s age-rating feature. The research has made a series of recommendations for conscious use of smart devices and for future research.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 16.257
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi