Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
Çok Seviyeli H-Köprü Temelli Gerilim Kaynaklı Eviricili STATCOM’un BMD’li Kontrolü ve Karşılaştırmalı Benzetimi
2016
Dergi:  
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel olarak kullanılan statik var kompanzatörler ve sabit mekanik anahtarlamalı kondansatör grupları iletim ve dağıtım sistemlerinde güç kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır. Son yıllarda, bazı güç kalitesi iyileştirici cihazlar enerji sistemlerinde reaktif güç kompanzasyonu için geliştirilmiştir. Esnek Alternatif Akım İletim Sistemleri (FACTS) cihazları güç kalitesi iyileştirici cihazlardır. Bu FACTS cihazlarından birisi de Statik Senkron Kompanzatör (STATCOM) cihazıdır. STATCOM evirici temelli güç kalitesi iyileştirici cihazıdır ve enerji sistemlerinde güç kalitesini iyileştirmek için kullanılır. STATCOM yapısında kullanılan gerilim kontrollü evirici, klasik iki seviyeli yapılabildiği gibi çok seviyeli de yapılabilmektedir. STATCOM cihazının kontrolü genellikle sabit parametreli PI kontrolörlerle gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte istenilen kontrol performansı doğrusal olmayan yapılardan dolayı elde edilememektedir. Bu çalışmada STATCOM’un kontrolü için senkron referans yapı teorisine dayalı dolaylı akım denetim yöntemi kullanılmıştır. Bu denetim yöntemindeki d ve q eksen akımlarının kontrolünde kuvvetli bir yapıya sahip Bulanık Mantık Denetleyici (BMD) kullanılmaktadır. Benzetim çalışmaları Matlab/Simulink yazılım ortamında yapılmıştır. Klasik iki seviyeli evirici ile beş seviyeli evirici yapıları kullanılarak yapılan benzetim çalışmaları kıyaslanmaktadır.   

Anahtar Kelimeler:

Multi-Level H-Bridge Based Voltage Source Eviric STATCOM's BMD Control and Comparative Similarity
2016
Yazar:  
Özet:

Traditionally used static are compassers and fixed mechanical switched condensator groups are used to improve power quality in the transmission and distribution systems. In recent years, some power quality healing devices have been developed for reactive power compasion in energy systems. Flexible Alternative Stream Communication Systems (FACTS) devices are power quality improvement devices. One of these FACTS devices is the Statistical Synchron Companzator (STATCOM). STATCOM is a power-based power quality enhancement device and is used to improve power quality in energy systems. The voltage-controlled evaporator used in the STATCOM structure can be done multi-level as it can be done in the classical two levels. Control of the STATCOM device is usually carried out with fixed parameters PI controls. However, the desired control performance is not achieved due to nonlinear structures. In this study, an indirect flow control method was used based on the synchronous reference structure theory for the control of STATCOM. In this control method, the d and q axes are controlled with a strong structure of the Bully Logic Controller (BMD). The simulation work is done in Matlab/Simulink software. The classical two-level equator is compared with the comparison works performed using five-level equator structures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 532
Atıf : 1.189
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q1
27/135

Mühendislik Temel Alanı
Q1
13/114

Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi