Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
İskoçya Çam Köküyle İlişkili Mikorizal Mantar-Bakteriler ile Buğdayla İlişkili Bakterilerin Patojenik Mantarlara Karşı Antagonistik Etkilerinin Karşılaştırılması
2011
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, İskoçya çam köküyle ilişkili mikorizal mantar bakterileri ile Fusarium culmorum, Rhizoctonia solani, Botrytis cinera gibi patojenik mantarlara karşı buğdayla ilişkili bakterilerin antagonistik aktivitesini test etmek, ve bakteri suşları ile ekstrasellüler litik enzimlerinin üretimini belirlemektir. Mikorizal hiflerden izole edilen bakteriyel suşlara nazaran, buğdaydan izole edilen yüksek sayıdaki bakteriyel suşlar antagonistik aktivite göstermiştir. Mikorizal hiflerden elde edilen en iyi performansa sahip suşların, Arthrobacter ilicis KNCL24, Rhodococcus. fascines HNOL8 ve buğdaylardan ise Bacillus cohnii 19, B. subtilis 1 ve B. lentus 28 olduğu belirlenmiştir. Tüm izolatlar, yüksek düzeyde pektinaz aktivitesi göstermiştir. Sadece 4 suş (A. ilicis KNCL24, B. lentus 17, B. subtilis 4, B. halodurans 12) hidrojen siyanür üretebilmiştir. Sonuçlarımız, buğdayla ilişkili bakteriyel suşların, mikorizal hiflerden elde edilen bakteriyel suşlardan daha fazla antagonistik aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir. Test edilen tüm bakteriyel suşlar, bir yada daha fazla hücre duvarını parçalayan enzimleri üretmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.789
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi