Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Coğrafya Öğretmenlerinin Çevrimiçi Teknolojilere Yönelik Özyeterliliklerinin Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada coğrafya öğretmenlerinin çevrim içi teknolojilere yönelik özyeterliliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma verileri İzmir ili içerisinde özel ve devlet okullarında görev yapmakta olan 68 coğrafya öğretmenlerinden toplanmıştır. Ölçeme aracı olarak Miltiadou ve Yu (2000) tarafından geliştirilen ve Horzum ve Çakır (2009) tarafından Türkçe’ye uyarlanan “Çevrimiçi Teknolojilere Yönelik Öz yeterlik Algısı Ölçeği” kullanılmıştır. Özyeterlilik ölçümünde temel alınan kriterler istenilen web adreslerine ulaşabilme, e-posta araçlarını kullanabilme, eş zamanlı ve eş zamansız görüşmelere katılabilme gibi temel becerileri ölçmeye yöneliktir. Araştırma sonucunda coğrafya öğretmenlerinin çevrim içi teknolojilere yönelik becerilerinden internet becerilerinin eş zamanlı ve eş zamansız etkileşim becerilerinden daha yüksek çıktığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca araştırmada çevrim içi teknolojilere yönelik öz yeterlik algılarında cinsiyet, öğrenim düzeyleri, çalışma süreleri, görev yapılan okul türü ve mezun olunan üniversite değişkenleri anlamlı bir farklılıklar oluşturmamıştır. Ancak, öğretmenlerin gelecekte yenilenen teknoloji araçlarını kullanma ihtiyaçlarının belirlenerek eğitim programlarının tasarlanması ve uygulanması teknoloji öz yeterliliklerinin yüksek tutulması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Geography Teachers' Perceptions Of Self-efficacy Towards Online Technologies
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the self-efficacy of geography teachers towards online technologies. Research data was collected from 68 geography teachers working in private and public schools in İzmir. The SelfEfficacy Perception Scale for Online Technologies, which was developed by Miltiadou and Yu (2000) and adapted into Turkish by Horzum and Çakır (2009), was used as a measurement tool. The criteria based on self-efficacy measurements are aimed at measuring basic skills such as accessing desired web addresses, using e-mail tools, and participating in synchronous and asynchronous meetings. The research concludes that the internet skills of the geography teachers regarding online technologies were higher than their synchronous and asynchronous interaction skills. According to the data, the variables of gender, education levels, working hours, and type of school and graduated university did not create a significant difference in self-efficacy perceptions towards online technologies. In line with the results, it is suggested training programs are designed and implemented by determining the needs of teachers using renewed technology tools in the future and to keep their technology self-efficacy high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.569
2023 Impact/Etki : 0.378
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi