Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
TEDARİK ZİNCİRİ DİRENCİLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN DİJİTALLEŞME OLASILIKLARI VE SINIRLARI
2023
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beklenmeyen herhangi bir durumun meydana gelmesi durumunda, bir tedarik zinciri, teslim edilememe veya teslimatta büyük gecikmeler gibi çok çeşitli olumsuz sonuçlarla büyük ölçüde etkilenebilir. Bu nedenle, her tedarik zinciri ve bunlara dahil olan şirketler için bu olumsuz sonuçların azaltılması önemlidir. Bu bağlamda, Tedarik Zinciri Esnekliği (SCR) terimi, bir tedarik zincirinin kesintilere yanıt verme ve kesintilerden kurtulma konusundaki uyarlanabilirlik düzeyini ifade eder. Operasyonel sürekliliğin sürdürülmesi hızlı bir şekilde mümkünse, yüksek bir SCR verilir. Beklenmedik kesintilere bir örnek olarak, COVID19 krizi, küresel tedarik zincirlerinin işlevselliği üzerinde büyük etkiler gösterdi. Temelde Endüstri 4.0 olarak bilinen endüstriyel Dijitalleşmenin yaklaşan teknolojileri, SCR'yi artırmak için fırsatlar sunuyor. Bu yazıda, öncelikle küresel tedarik zincirleri üzerindeki COVID19 etkisini göstermek ve bu nedenle genel olarak SCR'yi artırma ihtiyacını kanıtlamak için farklı anketlere kısa bir genel bakış verilmektedir. İkinci olarak, özellikle Dijitalleşmenin SCR'yi artırmaya nasıl yardımcı olabileceğine dair bir fikir verilmektedir. Özellikle tüm tedarik zinciri ortakları için veri tabanının iyileştirilmesi, Yapay Zeka kullanımı da dahil olmak üzere daha hızlı ve daha kesin karar verme süreçleri anlatılmaktadır. Son olarak, SCR'yi artırmak için Dijitalleşmeyi kullanmanın olumlu şansları ve başlıca zorlukları ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Possibilities and Limits Of Digitalization To Increase Supply Chain Resilience
2023
Yazar:  
Özet:

In case any unexpected circumstances occur, a supply chain may be heavily influenced with a wide range of negative consequences such as inability to deliver or large delays in delivery. Therefore, it is important for every supply chain and the companies that are involved in them to reduce these negative outcomes. In this context, the term Supply Chain Resilience (SCR) stands for the level of adaptability of a supply chain to respond to and recover from disruptions. A high SCR is given if re-maintaining operational continuity is quickly possible. As an example of unexpected disruptions, the COVID19-crisis showed major impacts on the functionality of global supply chains. The upcoming technologies of industrial Digitalization, mainly known as Industry 4.0, provide opportunities to increase SCR. In this paper, first a brief overview of different surveys is given to show the COVID19-impact on global supply chains and therefore prove the need to generally increase SCR. Second, an insight of how especially Digitalization may help to increase SCR is provided. Especially improving the data base for all supply chain partners, faster and more precise decision-making processes, including the use of Artificial Intelligence, are described. Finally, positive chances and major challenges of using Digitalization to increase SCR are addressed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 227
Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi