Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
HEMA İÇEREN VE HEMA İÇERMEYEN ADEZİVLERİN DENTİNE ADEZYONU
2018
Dergi:  
Izmir Democracy University Health Sciences Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı HEMA içeren self etch adezivlerin dentin yüzeyine bağlanma dayanımının, HEMA içermeyen bir adezivle kıyaslanmasıdır.   Gereç ve yöntem:  Çalışmamızda 24 adet çekilmiş insan üst kesici dişi kullanıldı. Dişler mine sement sınırı hizasından kesilerek kök kısımları uzaklaştırıldı. Yüzeyel dentin açığa çıkarıldı ve örnekler, kullanılacak olan adeziv materyallere göre rastgele üç gruba ayrıldı ( (n=8)  G aenial Bond, GC (HEMA free), Clearfil S3 Bond, (Kuraray), Single Bond Universal, (Germany) ). Kullanılan nanohibrit kompozit (Grandio,Voco) materyal, LED cihazıyla (Elipar Free Light (3M ESPE)) polimerize edilerek restoratif aşama tamamlandı. Örnekler 24 saat 37oC suda bekletildikten sonra üniversal test cihazına yerleştirildi. Restoratif materyalin kırılma anındakiyüksek makaslama bağlanma dayanım değerleri not edildi. Makaslama bağlanma dayanım testi sonrası, dentinden ayrılma seviyelerine göre; adeziv, koheziv ve karışık olmak üzere üç kırılma tipi gözlendi. Elde edilen verilerin istatiksel analizi tek yönlü ANOVA ve Duncan çoklu karşılaştırma testleri kullanılarak yapıldı; p<0,05 değeri istatistiksel olarak anlamlı kabul edildi.   Bulgular: Gruplar arasıdüşük değeri G aenial Bond gösterdi (9.36 ± 1.29) ve diğer materyallerle arasında istatiksel olarak anlamlı oranda farklılık bulundu (p<0,05). En yüksek bağlanma dayanım değeri (20.05±2.49MPa) Clearfil S3 Bond grubunda görülürken;düşük bağlanma dayanım değeri (9.36±1.29MPa) G aenial Bond grubunda görüldü. En sık ‘adeziv tip kırılma’lara rastlandı.   Sonuç: Çalışmamızda HEMA içermeyen G aenial Bond grubunun, HEMA içeren adezivlere oranla daha düşük bağlanma dayanımına sahip olduğu tespit edilmiştir. HEMA’nın bağlanma başarısına ve self etch adezivlerin klinik performanslarına etkisinin anlaşılması için daha çok klinik çalışmaya ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Izmir Democracy University Health Sciences Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Izmir Democracy University Health Sciences Journal