Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 66
 İndirme 27
KÜLTÜRLERARASILIK BAĞLAMINDA ORYANTALİZM ÜZERİNDEN ÖTEKİLEŞTİRME
2018
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

XII. Yüzyıldan itibaren batı merkezli oluşturulan oryantalizm üzerinden doğu, ötekileştirilmiş aşağılanmış ve manipüle edilmeye çalışılmıştır. Son yıllarda bu konuda doğuda farkındalık uyanmış ve karşı çalışmalar ve tepkiler oluşmaya başlamıştır. Bunun en önemli nedeni, Edward W.Said'in Batı ve Doğu’nun tarihsel, kültürel ve politik algıları hakkında yazdığı “Oryantalizm-Şaarkıyatçılık (1978)” adlı kitabı olmuştur. Doğuda Oryantalizmin içeriğinin ve amacının ne olduğunun anlaşılmasına vesile olmuştur. Kitap tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Oryantalizm batının kurguladığı kendi düşünce ve planları potasında oluşturduğu bir alandır. Bu alanı Edward Said, daha masum ve bilimsel gösterme adına oryantalizmin “Doğu Çalışmaları” adı ile anılmasına ışık tutmuş ve bir anlamda Oryantalizmi tartışmaya açmıştır. Batı tarafından oluşturulmuş Oryantalizm yine batı bakış açısı ile tartışılmaya açılmış olması da anlamlıdır. Oryantalistlerin “ Siz hiçbir şeyi başaramazsınız biz yaparız” mantığı ve “ötekileştirme “ çabaları oryantalizmi bilimsellikten öte bir sömürgeleştirme aracı haline getirmiştir. Bu çalışmada, Oryantalizmin kaynaklandığı ötekileştirme ve sömürgecilik gibi iki önemli odak noktası üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal