Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 139
 İndirme 31
Siyasal Kültür Çerçevesinde Türkiye’de Demokrasi Kültürünün Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Kültür, bir toplumda yüzyıllar boyunca biriken ortak değerler bütünüdür. Bu birikimle, bir toplumu oluşturan bireylerin gelenek, görenek ve alışkanlıklarıyla herhangi bir toplumsal olaydan etkilenmeleri ve geliştirmiş oldukları ortak duygu kastedilmektedir. Siyasal kültür ise, siyasal alanda toplumların kabullendiği değerleri, gelenekleri, siyasal tecrübeleri, devleti algılama biçimleri, siyasal alanda biçilen görevleri bütünleştiren bir kavramdır. Siyasi kültür kavramı, içinde yaşadığımız toplumda siyasal sisteme ve siyasal hayata ilişkin duygu, düşünce ve tutumlarımızın ortaya çıkardığı bir sonuç olmakla birlikte, toplumdan topluma farklılıklar da gösterebilmektedir. Benzer şekilde, halkın yönetimi olarak kavramsallaştırılan demokrasinin uygulanışı da ülkeden ülkeye farklılık arz etmektedir. Bazı ülkelerde demokrasi bütün kurumlarıyla var olabilirken, bazılarında ise hiçbir varlık gösterememektedir. Demokrasinin bu şekilde ülkeden ülkeye farklılık göstermesinde o ülkelerin gelenekleri, siyasal sistemleri ve siyasal kurumları büyük rol oynamaktadır. Bir toplumun herhangi bir siyasi ve toplumsal olay karşısında nasıl bir tavır alacağını ve nasıl tepki vereceğini bilmek o toplumun önceliklerini tanımakla mümkündür. Toplumun öncelikleri ise geleneklerden, tecrübelerden, alışkanlıklardan oluşarak nesillerden nesillere aktarılan kültürle belirlenmektedir. Bir ülkenin sahip olduğu devlet yapısı, siyasal kurumlar ve toplumsal düzey demokrasinin gelişmesinde ve içselleştirilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Türkiye’nin demokratikleşme çabaları ve demokrasinin gelişim sürecine siyasal kültürün doğrudan etki ettiği söylenebilir. Bu çalışmada, siyasal kültür kavramı açıklanacak ve demokrasinin gelişimi üzerinde siyasal kültürün etkileri ortaya konularak, Türkiye’deki demokrasi süreci siyasal kültür bağlamında değerlendirilecektir.   

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 376
Turkish Studies Economics, Finance, Politics