Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
Milli Mücadele Döneminde Burdur’da Sosyal Hayat
2010
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Batı Akdeniz’in önemli illerinden birisi olan Burdur, I. Dünya Savaşının bitimi ve Mondros Mütarekesiyle birlikte İtalyanların işgaline uğramıştır. İşgal öncesinde Burdur’da az sayıda bulunan gayrimüslimlerle Burdur’un ana unsurunu meydana getiren Türkler herhangi bir problem olmaksızın yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Fakat işgal öncesi bölgeye gönderilen misyonerler ve casuslarla birlikte gayrimüslimler ile Müslümanlar Türkler arasında sürtüşmeler yaşanmıştır. Gayrimüslim tebaa, işgalle birlikte bölgenin asli unsuruymuş gibi hareket etmeye başlamış, işgal esnasında İtalyan kuvvetlerine de her türlü lojistik desteği vermekten geri kalmamışlardır. Bu tutum Müslümanlarla gayrimüslimlerin arasının açılmasına ve var olan hoşgörü ve güven ortamının zedelenmesine neden olmuştur. Diğer taraftan Müslüman ahali işgali hem İtalyan kuvvetleri nezdinde hem de uluslararası platformlarda protesto etmişlerdir. Bu bildiride işgal öncesi Burdur’da durum, İtalyan işgal metotları ve işgalle birlikte Gayrimüslimlerle Türkler arasındaki ilişki üzerinde durulmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.155
2023 Impact/Etki : 0.147
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi