Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 26
 İndirme 10
Çocuk Edebiyatındaki Kayıp Mültecilerin İzinde Duyarlılık Eğitimi
2020
Dergi:  
Türkiyat Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Suriye Savaşı ile göç ve mültecilik, günlük hayatın bir parçası hâline dönüşmüşken edebiyatın bu konuya kayıtsız kalması mümkün değildir. Ev sahibi toplumun mültecileri nasıl gördüğü ve mültecilerin yeni geldikleri topluma uyum sağlamada ne gibi süreçlerden geçtiği edebiyata zengin bir malzeme sunmaktadır. Ayrıca edebiyat bu anlamda birinin diğerini anlama çabasına, empatik düşünmesine şahitlik etmektedir. Toplumdaki her yaş grubundan bireyin bu anlamda duyarlılığa sahip olması beklenmektedir. Ön yargıların davranışları gölgelemediği çocukluk döneminde duyarlılığa ilişkin bir eğitim toplumda ileriye dönük huzurun tahsisi için gereklidir, denilebilir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, göç ve mültecilik konulu Arkadaşım Korku, Kayıktaki Çocuk, Yolculuk, Tarık ve Beyaz ile Akim Koşuyor adlı çocuk kitaplarını duyarlık eğitimi açısından incelemektir. Bunun için nitel araştırma yöntemlerinden biri olan doküman incelemesi kullanılmış, ulaşılan veriler betimsel analiz ile çözümlenmiştir. Kitaplarda sevgiye duyarlık, kültürel duyarlık, aile bireylerine duyarlık, toplumsal huzura duyarlık, doğaya duyarlık, dilsel duyarlık temel yaşam ihtiyaçlarına duyarlık ve iyilik yapmaya duyarlığın sıklıkla geçtiği tespit edilmiştir. Sonuç olarak içerdiği zengin duyarlık malzemesi ile adı geçen beş kitabın çocukta duyarlığı geliştirebileceği ve duyarlık eğitiminde kullanılabileceği söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Children's Literature Track of Lost Refugees
2020
Yazar:  
Özet:

While the Syrian War and migration and refuge have become part of everyday life, it is impossible for literature to be ignorant of this subject. The host society offers a rich material in the literature of how it sees refugees and what processes the refugees pass through in adapting to the newly arrived society. Literature also testifies to the effort of one in this sense to understand the other, to empathic thinking. It is expected that every person of the age group in society will be sensitive to this. A childhood education on sensitivity, in which the behavior of the prejudices cannot shadow, is necessary for the allocation of future peace in society. In this context, the purpose of the study is to study the children's books on immigration and refuge, My Friend Fear, Child in the Lost, Travel, Time and White Running with Flowing, in terms of sensitivity education. For this purpose, the document review, which is one of the quality research methods, is used, the obtained data is analyzed by visual analysis. In the books, sensitivity to love, cultural sensitivity, sensitivity to family individuals, sensitivity to social peace, sensitivity to nature, linguistic sensitivity, sensitivity to basic life needs, and sensitivity to doing goodness are often found. As a result, it can be said that the five books, named with the rich sensitivity material it contains, can develop sensitivity in the child and can be used in the education of sensitivity.

Anahtar Kelimeler:

Sensitivity Training On The Track Of Lost Refugees In Child Literature
2020
Yazar:  
Özet:

While the Syrian War, immigration, and refugees have become a part of daily life, it is not possible for literature to remain indifferent to them. In addition to providing rich material to literature through the investigation of how a host society sees refugees and what processes refugees go through to adapt to a new society; the concept of immigration is also important in terms of understanding each other and gaining empathy. Individuals from every age group in society are expected to have sensitivity in this sense. It can be said that training on sensitivity in childhood, when prejudices do not shadow behaviours, is necessary for the establishment of peace among the future generations of society. In this context, the purpose of the study was to examine the children’s books named Arkadaşım Korku, Kayıktaki Çocuk, Yolculuk, Tarık ve Beyaz Karga and Akim Koşuyor on the subject of migration and refugee in terms of sensitivity training. To this end, a document analysis, one of the qualitative methods, was used and the collected data was analyzed with a descriptive analysis. It was found that the subjects of sensitivity to love, culture, family members, social peace, nature, linguistic sensitivity, basic needs of life, and doing favour are frequently emphasized in the books. In conclusion, the rich content of sensitivity in these five books can develop sensitivity in children and be used in sensitivity training.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Türkiyat Mecmuası

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 2.633
Türkiyat Mecmuası