Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Seçilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler için Türkiye ve G-8 Ülkelerinin Ticaret Paterninin Değişimi
2024
Dergi:  
Parion Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğal florasında çok sayıda tıbbi ve aromatik bitki bulunmasına ve zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olmasına rağmen Türkiye, dünyada bu ürünler için ucuz hammadde sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye'nin tıbbi ve aromatik bitkiler alanındaki zengin biyoçeşitliliğini, kültürel ve tarihsel önemini ve bu bitkilerin uluslararası ticaretteki yerini incelediği bu çalışma, ülkenin stratejik konumu, iklim çeşitliliği ve genetik kaynaklarıyla tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda dünya çapında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ortaya koymaktadır. elma, pomelo ve greyfurt, keten, zencefil, pamuk tohumu, çilek, ayvalar, kuru üzümler, şeftali ve nektarin, çay yaprakları gibi on tıbbi ve aromatik bitki türünün dünya pazarındaki ticaretini kapsayan çalışma, 2002-2021 yılları arasında Türkiye ve G-8 ülkelerinin bu bitkilerle ilgili uluslararası ticaret verilerine odaklanır. Bu çalışmada özellikle ihracat ve ithalat akışları değerlendirilmekte, bu bitkilerin ticaret dinamikleri ve zaman içindeki değişimler ayrıntılı olarak analiz edilmektedir. Bu ülkelerin ticaret kalıplarının son yirmi yılda nasıl değiştiğini analiz etmek için endüstri içi ticareti ölçen Grubel-Lloyd Endeksi bu sektördeki her ülke için hesaplanmıştır. Sonuçlar, Türkiye'nin ortalama endeks değerinin bu dönemde 0,3 olduğunu, ancak 2019'dan sonra artış gösterdiğini, bu durumun bu sektördeki ticaret politikalarının değiştiğini göstermektedir. Diğer G-8 ülkelerinin endüstri içi ticaret endeks değerlerinde de benzer değişkenlik gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Parion Akademik Bakış Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Parion Akademik Bakış Dergisi