Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 29
 İndirme 3
KUR’ÂN’IN FONETİK İ‘CÂZI
2009
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Quran is unique in its style, phonetics, words structure and many other aspects that neverchanged thoroughout the history. One important dimension of the Quranic ijaz is to addressnot only to minds but also with its special acoustic and musicality to the ears and hearts of thelistener. The structure of the letters, their various other features have a great richness ofphonetics. Vocal harmony indicates how beautiful this harmony too. Complementarity ofsound and discourse is very well known caracteristic in the Quran. The rules of tajwid is keyterm in the recitation of the Quran. If one cannot read the Qur'an in accordance with its rulesof tajwid, many features of the Qur'anic recitation will be lost in this performance. This issimilar to the poetry which is written in accordance with the rule of poetic measure. Theendings and beginnings of the verses, the fawasil of the verses, thematic and ryhtimicalharmony among the Qur'anic passages have great impact on the listeners. Furthermore,everyone, whether fluent Arabic speakers or non-Arabic speakers, can see, feel and appriciatethis impact.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 1.403
2023 Impact/Etki : 0.111
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi