Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 1
SİYASAL OTORİTE KAVRAMININ TARİHSEL SEYRİ
2019
Dergi:  
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Otoriteninaz iki insanın olduğu tüm toplumsal alanlarda ortaya çıkması, bu kavramın tanımının yapılmasını güçleştirmektedir. Aynı şekilde otoritenin bir türü olan siyasal otorite kavramının, yapılan tanımların da neredeyse tümü birbirinden farklılık göstermekte ve bunun için yapılan tanımların, kavramın anlamını net olarak bize vermemektedir. Siyasal otorite kavramı üzerine yapılan tanımların birbirinden farklılık göstermesi, her dönemin sosyal, dini, siyasi, ekonomik ve kültürel problemlerin varlığıyla yakından ilişkili olmasıdır. Bunun için gerek otorite kavramının ve gerek siyasal otorite kavramının üzerinde biraz değişikliğe gidildiğinde net tanımlar ortaya çıkabilmektedir. Buna paralel olarak siyasal otoriteye olan bakışın her dönemde değiştiğini ve özellikle bu bakışın daha çok olumsuz yönde olduğu görülmektedir. Bu minvalde değerlendirildiğinde tarihsel süreçte siyasal otorite kavramının farklı anlamlara gelmesi ve bu anlamların daha çok olumsuz yönde seyretmesi, insanlar nezdinde onun artan bir şekilde baskı aracı olarak işlev görmesinden kaynaklanmaktadır. Otorite kavramının tanımının neden güç olduğu sorusundan hareketle bu çalışmada, tarihsel süreçte siyasal otorite kavramının hangi anlam değişikliklerine uğradığını ve bu anlamların özellikle siyasal otoriteye olan bakışın neden daha çok olumsuz yönde seyrettiğinin değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi