Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 631
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Kronik Lenfositik Lösemide Cd38, Cd16, Cd56 Ve Zap70 hücre Yüzey Antijen Düzeylerinin Klinik Önemi
2014
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kronik Lenfositer Lösemi(KLL) kan, kemik iliği, lenf nodu ve dalakta proliferasyon özelliği olmayan olgun B lenfositlerin artışı ile ortaya çıkan; farklı klinik seyirler gösterebilen bir hastalıktır. Rai ve Binet tarafından oluşturulan sınıflamalar KLL’de en sık kullanılan güncel evreleme sistemleridir. Ancak prognozu belirlemede erken evre vakalarla sınırlı kalmaları en önemli eksiklikleridir. Bu çalışmada amaç yeni tanı almış ve tedavi almayan KLL hastalarında ZAP70, CD38, CD16 ve CD56 ekspresyon düzeylerinin evre ve prognoza etkilerinin incelenmesidir. ZAP70 ekspresyonu, çalışmaya alınan 35 hastanın 5’inde pozitif olarak saptandı. Düşük ZAP70 expresyonu gösteren hastaların erken evre vakalar olduğu ve bu hastaların progresyonsuz sağ kalımlarının uzun olduğu tespit edildi. CD38 ekspresyonu, 3 hastada pozitif olarak saptandı. CD38 ekspresyonu düşük hastaların da daha çok erken evre oldukları ve progresyonsuz sağ kalım sürelerinin diğerlerinden daha uzun olduğu saptandı. Olgularda ZAP70 ekspresyonu ile CD38 ekspresyon düzeyi karşılaştırıldığında sadece bir olguda aynı anda her ikisinde pozitiflik vardı. CD38 ile ZAP70 pozitifliği arasında anlamlı ilişki saptanmadı. CD56, CD16 tüm hastalarda düşük düzeyde eksprese edildi. Bu çalışmadaki hastaların büyük çoğunluğunda ZAP70, CD38, CD16 ve CD56 antijen düzeyleri düşük bulunmuştur. Hastaların %74’nün erken evre ve/veya tedavisiz izlemde olduğu göz önüne alındığında sonuçlarımızın son derece anlamlı olduğu izlenmektedir. Ancak, KLL’ de hücre yüzey antijenlerinin evre ve prognoza etkilerini daha iyi anlayabilmek için, kontrol grubu içeren daha fazla hasta sayılı ve uzun takipli çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi