Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Sosyal Uyum: Kavramsal Bir Çerçeve
2022
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal uyum en genel anlamıyla insanların birlikte yaşadıkları topluluklar için nasıl hissettikleri, birbirlerine saygı gösterip göstermedikleri, güvenli ve içten bir çevrede yaşadıklarını ne düzeyde hissettikleri üzerinden değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, sosyal uyumun literatürde daha çok işlevsel hedeflerle ve hatalı olarak kullanıldığı, nadiren tanımlandığı, kavramın açıklıktan ve netlikten uzak kaldığı anlaşılmaktadır. Bu noktadan hareketle bu çalışmada sosyal uyum kavramını ele almak okuyucular, araştırmacılar ve saha çalışanları için kavramsal bir çerçeve oluşturmak amaçlanmıştır. Çalışma sonucunda sosyal uyum kavramı (1) ayrışmalardan doğan tehditlerle mücadele ve (2) sosyal ilişkilerin ve sosyal sermayenin güçlendirilmesi biçiminde iki boyutta ele alınmıştır. Birincisi (i) zenofobiaya karşı duruş, (ii) ayrımcılığın ve (iii) sosyal dışlanmanın önlenmesi; ikincisi ise (iv) sosyal temasın arttırılması, (v) sosyal mesafenin azaltılması ve (vi) sosyal sermayenin güçlendirilmesi üzerinden somutlaştırılmıştır. Bu altı olgu aynı zamanda sosyal uyumun temel göstergeleri olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social Cohesion: A Conceptual Framework
2022
Yazar:  
Özet:

In the most general sense, social cohesion is evaluated through how people feel about the communities they live together, whether they respect each other, and how much they feel that they live in a safe and friendly environment. However, it is understood that the concept of social cohesion is used mostly with functional goals and incorrectly, is rarely defined, and the concept remains far from clarity. In this study, it is aimed to deal with the concept of social cohesion and to create a conceptual framework for readers, researchers, and field workers. In conclusion, the concept of social cohesion was evaluated in two dimensions: (1) combating the threats arising from social segregations and (2) strengthening social relations and social capital. The first dimension is embodied in (i) stance against xenophobia, (ii) prevention of discrimination and (iii) social exclusion; while the second is embodied in (iv) increasing social contact, (v) reducing social exclusion and (vi) strengthening social capital. These six phenomena were also evaluated as the main indicators of social cohesion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.514
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi