Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Doğal Fermente Sofralık Zeytinlerin Mikroflorası ve Laktik Asit Bakterilerinin Karakterizasyonu
2020
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sofralık zeytin fermantasyonu Anadolu'nun en eski uygulamalarından biridir ve sofralık zeytin tüketimi insan beslenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmada, geleneksel olarak üretilen 8 zeytin örneği ve bir adet endüstriyel olarak üretilen sofralık zeytin örneği Aydın ilinden temin edilmiştir. Mikrobiyal popülasyonlar, mezofilik bakteriler, laktik asit bakterileri (LAB), Enterobakteri, Stafilokok, küf ve mayalar standart plaka sayım yöntemleri ile belirlenmiştir. Kırk bir temsili laktobasil, fenotipik tekniklerle karakterize edilmiştir. İzole edilmiş laktobasil türlerinin 34'ü, hem 15°C'de hem de % 6,5 tuz konsantrasyonunda iyi büyüme yeteneklerine sahiptir. Ayrıca, bu laktobasil suşları homofermentatif karaktere sahiptir ve bunlar sofralık zeytin starterleri için istenen özelliklerdir. Tür düzeyinde tanımlama için, şeker fermantasyon profillerinden seçilen dört temsili suş, 16S rDNA sekanslaması ile karakterize edilmiştir. Bunlardan 3 tanesi Lb. plantarum ile, biri Lb. pentosus eşleşmiştir. Bu suşlar, linoleik asit varlığında 12-20 ug / ml arasında konjuge linoleik asit üretmişlerdir. Sonuç olarak, istenilen teknolojik özelliklere sahip bu LAB suşları, ileride kontrollü endüstriyel sofralık zeytin üretiminde kullanılabilirler. 

Anahtar Kelimeler:

Microflora Of Naturally Fermented Table Olives and Characterization Of Their Lactic Acid Bacteria
2020
Yazar:  
Özet:

Table olive fermentation is one of the oldest applications in the Anatolia and table olive consumption plays important role in human nutrition. In this study, 8 traditionally produced olive samples and one industrially produced table olive sample were obtained from Aydın province. Microbial populations were determined by standard plate counts for mesophilic bacteria, lactic acid bacteria (LAB), Enterobacteriaceae, Staphylococci, mold and yeasts. Forty one representative lactobacilli were characterized by phenotypic techniques. Among them 34 of isolated strains have good growth abilities both at 15°C and 6.5% salt concentration. Additionally, those lactobacilli strains have homofermentative character and these are desired properties for table olive starters. For species level identification, four representative strains selected from sugar fermentation profiles were characterized by 16S rDNA sequencing. Three of them matched with Lb. plantarum and one of them matched with Lb. pentosus. These strains produced conjugated linoleic acid between 12-20 µg/ml with presence of linoleic acid. Finally, those LAB strains with desired technological properties can be used in controlled industrial table olive productions in the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 496
Atıf : 2.011
2023 Impact/Etki : 0.19
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi