Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Tuz Gölünde Rekreasyonel Turizm Olanaklarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Tuz Gölü jeolojik yapısı ile öne çıkan doğal bir göldür.  Tuz Gölü’nün doğal değerleri; tuz kaynağı, flora ve fauna özellikleri, doğal manzarasıdır. Turistik amaçlarla da kullanılan doğal kaynaklar,  kendini yenileme gücünün üzerinde kullanıldığında geri dönüşümsüz olarak tükenebil,mektedir. Doğal yapısı tehdit altında olan ve görsel açıdan değer kaybeden Tuz Gölü’nün planlanması ve yönetimine ilişkin amaç ve stratejilerin belirlenmesi öncelikli bir konudur. Bu araştırmanın amacı da;   Türkiye’nin önemli jeolojik miras alanlarından olan Tuz Gölü’nün rekreasyonel turizm olanaklarını belirlemek ve böylece turizm ve rekreasyon amacı ile bu alanın nasıl kullanılacağı, geliştirileceği ve yönetileceği konularına katkı sağlamaktır. Araştırma yöntemi; literatür araştırmaları ve alan çalışmasından elde edilen verilerin SWOT yöntemi ile analiz edilmesi ve amaç doğrultusunda değerlendirilmesine dayanmaktadır. SWOT analizi plan kararlarının oluşturulmasında ilk ve önemli aşamadır. SWOT analizi çok farklı alanlarda kullanılabilen bir yöntem olup, bu çalışmada rekreasyonel turizm planlaması alanında bir yöntem olarak kullanılmıştır.  Çalışmada; Tuz gölü’nün flora ve faunasıyla küresel ölçekte önemli bir doğal peyzaj olduğu vurgulanmış,  Tuz gölü’nün korunarak kullanılması üzerinde durulmuştur.  Sonuçta bu alanın doğal ve hassas peyzaj karakterine uygun rekreatif etkinlikler belirlenmiş ve bu doğrultuda öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Recreational Tourism Opportunities in Salt Lake
2020
Yazar:  
Özet:

Salt Lake is a natural lake that stands out with its geological structure.  The natural values of the Salt Lake; the salt source, the flora and fauna characteristics, are its natural landscape. Natural resources used for tourist purposes may be unreversibly extinct when used over the power of self-renew. Determining the objectives and strategies in relation to the planning and management of the Salt Lake, which is under threat of its natural structure and visibly losing its value, is a priority. The purpose of this research is to identify the recreational tourism possibilities of the Salt Lake, which is one of the important geological heritage areas of Turkey, and thus to contribute to the topics of how this area will be used, developed and managed for tourism and recreation purposes. The research method is based on the analysis and evaluation of the data obtained from literary research and field study using the SWOT method according to the purpose. SWOT analysis is the first and important step in making plan decisions. SWOT analysis is a method that can be used in many different fields, and in this study it has been used as a method in the field of recreational tourism planning.  The study emphasized that the salt lake is an important natural landscape in the global scale with its flora and fauna, and focused on the conservation of the salt lake.  After all, recreational activities that suit the natural and sensitive landscape character of this area have been determined and recommendations have been developed in this direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.195
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi