Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
KARŞILAŞTIRMALI EKONOMİK GELİŞİM PERSPEKTİFİYLE ÜLKELERİN SOSYO-EKONOMİK BÜYÜME PERFORMANSLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı gelişmekte olan ülkeler genelinde gelişmelerin ölçülme biçimini niceliksel karşılaştırmalar yoluyla açıklanmasıdır. Bu çalışmada, karşılaştırmalı ekonomik büyüme performansının bir değerlendirilmesi yapılmıştır. Sanayileşmiş piyasa ekonomilerinde iş gücü verimliliği ve kişi başına düşen gelir düzeyi son yüzyılda ve özellikle de İkinci Dünya Savaşından bu yana yakınlaşma eğilimi gösterdiği ortaya çıkmıştır. Ülkelerin gelir düzeylerinin belirgin yakınsaması ve gelişmekte olan ülkelerin, gelişen ülkelere göre daha hızlı büyüme eğilimi göstermesi, gelişmekte olan ülkeleri, gelişen ülkelere yaklaştırmıştır. İş gücü verimliliğindeki bu yakınsama çeşitli göstergelerde kendini göstermektedir. Bu bağlamda bu çalışmada ülkeler arasındaki bu geniş farklılıkların nasıl oluştuğu, günümüz dünyasında mal ve hizmetlerin ve bilgi aktarımın hızlı ve nispeten ucuz olduğu durumda ülkeler arasındaki bu büyük boşlukların nasıl devam ettiği ve hatta genişlediği konularına yer verilmektedir. Gelişmekte olan ülkeler arasında bile bu değişimin çok farklı olduğu, bazı ülkelerin çok hızlı bir ilerleme kaydetmekte olduğu görülmekte iken, bazılarının nispeten daha yavaş geliştiği görülmektedir. Bu makalede bu sorulara cevaplar aranacak olup, gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkeler ile karşılaştırıldığında sahip oldukları on önemli özellik (düşük yaşam düzeyi, beşeri sermayenin düşüklüğü, daha yüksek eşitsizlik ve mutlak yoksulluk seviyesi, yüksek nüfus artış oranları, büyük sosyal franksiyonelleşme, kırsal nüfus artışı ve kırsaldan kente göç, düşük sanayileşme seviyesi, olumsuz coğrafya, az gelişmiş finansal ve diğer pazarlar, yoksul kurumlar ve dışsal bağımlılık gibi artan sömürgeci etkiler) değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

KARŞILAŞTIRMALI EKONOMİK GELİŞİM PERSPEKTİFİYLE ÜLKELERİN SOSYO-EKONOMİK BÜYÜME PERFORMANSLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explain the way the developments are measured across developing countries through quantitative comparisons. In this study, a comparative economic growth performance assessment was made. In industrialized market economies, labour efficiency and per capita income levels have shown a tendency to approach in the last century and especially since World War II. The sharp proximity of countries’ income levels and the tendency of developing countries to grow faster than developing countries have made developing countries closer to developing countries. This approach to workforce efficiency shows itself in various indicators. In this context, this study focuses on how these broad differences between countries are formed, how these large gap between countries continues and even expands, in the current world where goods and services and information transfers are fast and relatively cheap. Even among developing countries, this change is very different, while some countries are seeing a very fast progress, some seem to develop relatively slower. This article will look for answers to these questions and evaluate the ten key features that developing countries have compared to developed countries (low living standards, low human capital, higher inequality and absolute poverty levels, high population growth rates, large social franchising, rural population growth and rural migration, low industrialization levels, negative geography, low-developed financial and other markets, poor institutions and external dependence).

Evaluation Of Socia-economic Growth Performance Of The Countries With Comparative Economic Development Perspectives
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to quantify the way developments are measured across developing countries. In this study, an assessment of comparative economic growth performance was made. In industrial market economies, labor productivity and per capita income levels have shown a tendency to converge since the last century and especially since the Second World War. The fact that the income levels of the countries are clearly converging and the developing countries tend to grow more rapidly than the developed countries has brought the developing countries closer to developed countries. This convergence in labor productivity is manifested in various indicators. In this context, it is mentioned how these large differences in the countries in this work occur, how these big gaps between the countries continue and even expand in the present world where goods and services and information transfer are fast and relatively cheap. It is seen that this change is very different even among developing countries, while some countries are making very rapid progress, while others are developing relatively slowly. In this article, answers to these questions will be sought and the ten most important characteristics of developing countries in comparison to developed countries (low living standard, low human capital, higher inequality and absolute poverty level, higher population growth rates, greater social franconization, and the abandonment of colonial effects such as rural-to-urban migration, low industrialization level, adverse geography, underdeveloped financial and other markets, and lingering colonial impacts such as poor institutions and often external dependence).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.374
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies