Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Bazı Yeni Baklagil Yembitkileri Çeşitlerinin Akdeniz İklim Koşullarındaki Performansları Üzerinde Bir Araştırma
2010
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

B azı yeni ve çok yıllık baklagil yembitkileri çeşitlerinin Akdeniz iklim koşullarındaki performanslarını belirlemek amacıyla yürütülen bu araştırmada, 6 yeni baklagil yembitkisi çeşidi (Medicago sativa:Daisy ve Resis; Trifolium repens: Nanouk ve Klondike; Trifolium pratense: Rajah; Trifolium hybridum: Ermo) Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nün deneme tarlalarında 2001-2003 yılları arasında tarla koşullarında yetiştirilmiş ve bu bitkilerde bitki boyu, yeşil ot verimi, kuru madde oranı, kuru madde verimi gibi özellikler incelenmiştir. 3 yıllık araştırma sonucunda, ele alınan baklagil yembitkilerinin özellikler açısından geniş bir varyasyon gösterdiği ve agronomik isteklerine bağlı olarak, bazılarının yörenin tarımsal yapısında başarıyla kullanılabileceği sonucuna varılmıştır. Buna göre, özellikle Medicago sativa’nın Daisy çeşidinin Akdeniz iklim koşullarına çok iyi adapte olduğu, Trifolium repens’in özellikle Klondike çeşidi ile Trifolium pratense’nin Rajah çeşidinin benzer başarıyı gösterdiği saptanmıştır. Trifolium hybridum’un Ermo çeşidinin ise daha yoğun araştırılmaya gereksinimi olduğu da belirlenmiştir. Bazı çeşitlerin kısa ve uzun süreli yapay mer’alarda başarıyla kullanılabileceği gözlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.869
2023 Impact/Etki : 0.297
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi