Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 25
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
NESNELERİN İNTERNETİ İÇİN HİBRİT UYGULAMA KATMANI PROTOKOL TASARIMI
2020
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nesnelerin İnternetinde, iletişim başarımını etkileyen önemli faktörlerden biri kullanılacak olan mesajlaşma protokolüdür. MQTT, XMPP ve AMQP merkezi yapıda ve sunucu aracılığıyla haberleşen uygulama protokolleridir. DDS ve CoAP ise özellikle gerçek zamanlı uygulamalarda doğrudan iletişim için kullanılan uygulama protokolleridir. Nesnelerin İnternetinin giderek yaygınlaşması ve kullanım senaryolarının farklı gereksinimlere sahip olması, veri iletişiminde yeni yaklaşımların geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu çalışmada hem merkezi sunucu aracılığıyla hem de doğrudan iletişim sağlayabilen UDP tabanlı hibrit bir protokol tasarlanmıştır. Geliştirilen protokolün çalışma mantığı, paket yapısı ele alınmış ve işlevsellik yönünden MQTT protokolü ile karşılaştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The HIBRIT APPLICATION CAPTCHA for the Internet of Things Protocol Design
2020
Yazar:  
Özet:

In the Internet of Things, one of the important factors that influence communication success is the messaging protocol that will be used. MQTT, XMPP and AMQP are application protocols that communicate in the central structure and through the server. DDS and CoAP are application protocols used for direct communication, especially in real-time applications. The increasing spread of the Internet of Things and the fact that the scenarios of use have different requirements, requires the development of new approaches to data communication. In this study, a UDP-based hybrid protocol is designed that can communicate both through a central server and directly. The work logic of the developed protocol, the package structure, and the functionality of the MQTT protocol are compared.

Anahtar Kelimeler:

Hybrid Application Layer Protocol Design For Internet Of Things
2020
Yazar:  
Özet:

One of the important factors affecting communication performance in the Internet of Things is the messaging protocol. MQTT, XMPP and AMQP are centralized application protocols that communicate through the server. DDS and CoAP are application protocols that can communicate directly, especially in real-time applications. As the Internet of Things is becoming more widespread and usage scenarios have different requirements, new approaches to data communication are required. In this study a UDP based hybrid protocol is designed which can communicate both directly and through central server. Operating logic and packet structure of the developed protocol is examined and compared with MQTT protocol with respect to their functionality. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.282
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi