Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Görsel Obruk Envanter Bilgi Sistemi için Web Tabanlı Servis Uygulaması; Konya Kapalı Havzası Örnek Çalışması
2017
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obruk, yatay veya yataya yakın tabakalı kireç taşlarında bulunan yeraltı nehirlerinin veya aktif mağara tavanlarının çökmesi sonucu oluşmuş, baca veya kuyu görüntüsü veren derin çukurluklara verilen isimdir. Obruklar karst arazi denilen, genelde suyun kolayca eritebildiği kireçtaşları ve karbonatlar içeren düzlüklerde bulunan derin çukurlar şeklinde görünürler. Ülkemizde obruk oluşumları, Konya Kapalı Havzası'nda yer alan Obruk Platosunda çok sıklıkla görülmektedir. Bu platoda yer alan Karapınar ve çevresinde, özellikle son yıllarda sıklıkla yüzey deformasyonları ve obruklar meydana gelmektedir. Oluşan obrukların tarım alanlarında ve yerleşim alanlarına yakın bölgelerde meydana gelmesi bölge halkını tedirgin etmektedir. Konya Kapalı Havzası ve özellikle Karapınar civarında, obruk oluşumları ile ilgili bazı çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Literatür araştırması sonucunda, bölgedeki Obruk sayısı ile ilgili farklı bilgilere ulaşılmıştır. Bu yüzden günümüze kadar güncel, doğru ve öznitelik bilgisi bakımından zengin (konum bilgisi, şekil, çap, derinlik, yerleşim yerlerine mesafe, oluşum yılı, bölgesi, vb. ) bir envanter bilgi sistemi, detaylı arazi çalışması, uydu görüntüleri ve bölgeye ait yüksek çözünürlüklü sayısal arazi modelinin incelenmesi sonucunda oluşturulmuştur. Çalışma kapsamında oluşturulan 283 obruğa ait envanter bilgisi gelecekte gerçekleştirilecek tehlike, risk ve planlama çalışmalarında destek veri olarak kullanılacaktır. Ek olarak, bu envanter verisi ilgili kişi ve kurumlar ile Web tabanlı bir sistem vasıtasıyla paylaşılacaktır. Coğrafi Bilgi Sistemi benzeri Web uygulaması, Google firmasının ücretsiz hizmetleri olan Google Maps ve veri depolama ve yönetimi için oluşturduğu Fusion Tables hizmetleri kullanılarak oluşturulmuştur. Web uygulamasının altyapısı HTML5, CSS3, JavaScript, Google Maps API V3 ve Google Fusion Tables API teknolojilerini içermektedir. Bu teknolojilerin kullanılmasıyla, bir Web sayfası içerisine Google haritaları eklenerek, mekânsal verilerin Fusion Tables içerisinde depolandığı ve Google haritalar üzerinde bir katman olarak görüntülenebildiği etkili harita “Mash-Up” uygulamaları oluşturulması mümkün olmaktadır. Web-tabanlı uygulama ile sunulan obruk envanter bilgi sistemi, bu makalede detaylı olarak ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi