Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 8
A Scan-to-BIM Methodology Applied to Heritage Buildings
2020
Dergi:  
Heritage
Yazar:  
Özet:

Heritage buildings usually have complex (non-parametric) geometries that turn their digitization through conventional methods in inaccurate and time-consuming processes. When it comes to the survey and representation of historical assets, remote sensing technologies have been playing key roles in the last few years: 3D laser scanning and photogrammetry surveys save time in the field, while proving to be extremely accurate at registering non-regular geometries of buildings. However, the efficient transformation of remote-sensing data into as-built parametric smart models is currently an unsolved challenge. A pragmatic and organized Historic Building Information Modeling (HBIM) methodology is essential in order to obtain a consistent model that can bring benefits and integrate conservation and restoration work. This article addresses the creation of an HBIM model of heritage assets using 3D laser scanning and photogrammetry. Our findings are illustrated in one case study: The Engine House Paços Reais in Lisbon. The paper first describes how and what measures should be taken to plan a careful scan-to-HBIM process. Second, the description of the remote-sensing survey campaign is conducted accordingly and is aimed at a BIM output, including the process of data alignment, cleaning, and merging. Finally, the HBIM modeling phase is described, based on point cloud data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Heritage

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3
Heritage