Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
EN-ROUTE AIRSPACE CAPACITY AND TRAFFIC FLOW ENHANCEMENT USING GENETIC ALGORITHMS
2017
Dergi:  
Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Air transportation industry has gone under a rapid and continuous growth for the last four decades. International Civil Aviation Organization (ICAO) and airlines anticipate that annual growth rate of air traffic will be 4.5-5.1% until 2030. Airspace capacity management becomes more critical for the safety, efficiency and sustainable growth of the industry. En-route areas cover the largest portion of the controlled airspace and are subdivided into small segments referred to as ‘en-route sectors’ usually monitored and controlled by a single air traffic controller in the relevant Area Control Center (ACC). When air traffic demand reaches or exceeds the available en-route sector capacity, serious aircraft delays occur at airports or in airspace and lead to system-wide congestions and interruptions in air traffic services, airline flight schedules and airport operations, and therefore result in increased operational costs, passenger dissatisfaction and air traffic controller workload. This study presents a multiple entry point assignment model based on a genetic algorithm to minimize delays and increase throughput of a generic high-altitude en-route sector. The proposed approach intends to use more flexible direct route configuration without changing the sector geometry and provide a framework for a decision support system for air traffic flow and capacity planning and management. The available single entry point sector configuration and its multiple entry point assignment alternatives were compared for various traffic scenarios. Multiple entry point configurations provided up to 10% increase in throughput and significant reductions in average delay per aircraft compared to the single point entry configuration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 648
Atıf : 332
2023 Impact/Etki : 0.038
Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering