Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Postmodern Bağlamda Parodi, İroni ve Absürd’ün Zaytung Örneğinde Yeniden Üretimine İlişkin Bir İçerik Analizi
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Parodi, ironi ve absürd postmodern metinlerin en önemli mizahi üslup teknikleridir. İronik anlatımda, söz konusu metin içerisinde ifade edilen ile kastedilen olgu arasındaki uyuşmazlık mizahi anlatımı oluşturmaktadır. Öte yandan parodi daha önce ortaya konmuş söylemin ya da metnin yeniden inşa edilerek gülünç bağlama kavuşmasıdır. Diğer bir değişle parodi,  ciddi bir şeyin üslup ve içerik itibariyle gülünç biçimde değiştirilmesiyle ortaya çıkan hicivli bir taklitten ibarettir. Absürd ise tüm ifadenin ya da metnin bütünüyle abartılı ve saçma bir gürünüm kazanmasına neden olmaktadır. Zaytung örneğinden hareketle, tüm bunların bir arada kullanıldığı postmodern mizah biçemi haber değeri taşıyan olguların yeniden düzenlendiği gülünç anlatım örneklerini de doğurmuştur.  Türkiye gündemine dair gelişmelerin parodik, ironik ve absürd bir biçimde ele alınan mizahi haber sitesi olan Zaytung haber olanı gülünç bir dille yeniden anlamlandırarak mizahi bir eleştiri ortaya koymaktadır. Bir yıllık süre zarfı içerisinde Zaytung sitesine yayınlanan siyasi haberlerin nitel açıdan analiz edildiği bu çalışmada içerik çözümlemesi metodu kullanılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Postmodern Context Parody, Irony and Absurd's Zaytung Example Re-Production Content Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

Parody, irony and absurd are the most important humorous style techniques of postmodern text. In the ironic narrative, the dispute between the fact expressed and the meaning of the text is a humorous narrative. On the other hand, the parody is the rebuilding of the previously revealed speech or text. Parody with another variable is an imitative imitation that arises by the ridiculous change of a serious thing in terms of style and content. Absurd, however, causes the whole expression or text to gain an entirely exaggerated and absurd noise. Moving from the example of Zaytung, the postmodern form of humor, in which all of this is used together, also gave birth to ridiculous narrative examples where the news-value events were rearranged. Zaytung, the humorist news site of the developments on the agenda of Turkey, which is addressed in a paradoxical, ironic and absurd way, re-entending the news in a ridiculous language, shows a humorist criticism. In the course of a year, the political news published on the Zaytung site was analyzed from a quality point of view in this study, the content analysis method was used.

Anahtar Kelimeler:

A Content Analysis On The Reproduction Of Parody, Irony, and Absurd In Postmodern Context In The Example Of Zaytung
2019
Yazar:  
Özet:

Parody, irony, and absurd are the most important humorous style techniques of postmodern texts. In the ironic expression, the discrepancy between the what is expressed in the text and the meant phenomenon forms the humorous expression. On the other hand, parody means that a discourse or text revealed before is reconstructed and have a ridiculous context. In other words, parody is a satirical reproduction that is revealed by changing a serious matter in a humorous way in terms of style and content. Absurd causes the whole statement or text to have a completely exaggerated and nonsense appearance. Based on the example of Zaytung, the postmodern humor style in which all these are used together generated the humorous examples of expression in which the newsworthy facts are rearranged.   Zaytung, which is a humorous news site dealing with the developments on Turkey's agenda in a parodical, ironic, and absurd way, presents a humorous criticism by reinterpreting the news in a humorous expression. In this study, in which the political news published in Zaytung website within one year was analyzed qualitatively, the content analysis method was used. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.580
2023 Impact/Etki : 0.333
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi