Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 8
Antik Yunan Kültüründe Müziğin Kullanım Alanları ve 20. Yüzyıldan Günümüze Etkileri
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Antik Yunan kültüründe müziğe olan ilgi ve ne gibi faydalar sağladığı incelenmekle birlikte, müziğe bakış açısı, filozofların o dönem içerisinde müziği hangi alanlarda kullandıkları ve ne gibi katkılar sağladıkları araştırılmaktadır. Amaçlanan şey Yunan kültüründe müziğin yeri ve 20. yy’dan günümüze kadar ne gibi bir gelişim gösterdiğidir.  Öncelik olarak mitoloji üzerinden müziğe bir yer bulunur. Müzik ve mitoloji, imajinasyonla beslenen alanlar olmasından dolayı Antik Çağ’dan günümüze dek yan yana anılır. Yunan mitolojisi, sanatla iç içe görülmüştür. Resim, müzik, heykel, edebiyat, tiyatro gibi dallarda kendine yer edinir. Çünkü sanatın hammaddesi olarak kabul edilen şeyin mitlerde bulunan anlamlarla eş değer olduğu kabul edilmiştir. Bu hammaddeyi daha sonra besteci Wagner ve Carl Orff ’ta kendi operalarında kullanacaktır. Antik Yunanlıların, müziğin ahlaki, toplumsal ve bireysel bir edim barındırdığına dair inanışları vardır. Müziğin makamlar aracılığıyla ruh hallerini değiştirmesi, metafiziksel olarak yorumlanmasına neden olmuştur. Örneğin Phythagoras tarafından kâinatın bir armoni oluşturduğu düşüncesine kadar götürmüştür. Müzik, ruhun eğitilmesinde ve arınmasında da büyük etken olarak görülmüştür. Dinsel törenlerde, savaşlarda, hastalıkların tedavisinde ve günlük yaşantıda kullanılmıştır. Dönem içerisinde Müziğe önemli katkılarda bulunan Phythagoras, Platon, Aristoteles ve Boethius, yazılan tragedyalarla, eserlerinde ki metaforlarla ve deneysel çalışmalarla müziğe bir yer bulmuş, yaşatılması gereken bir olgu olduğunu savunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi