Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
Beden Eğitimi ve Sporda Zihin Haritası Tekniği: Bilişsel ve Psikomotor Yetenek Gelişimi
2023
Dergi:  
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, zihin haritası tekniği ile işlenen beden eğitimi dersinin voleybol ünitesinde ki başarısını incelemektir. Araştırma deney ve kontrol gruplu yarı deneysel desenden oluşmaktadır. Araştırma 33 deney 33 kontrol grubu olmak üzere toplamda 66 öğrenci ile tamamlanmıştır. Deney ve kontrol gruplarına voleybol ünitesine başlamadan önce öğretilecek konulara ilişkin bilişsel ve psikomotor düzeylerini ölçmek amacıyla ön-test uygulaması yapılmıştır. Deney gruplarına haftada 40 dakikalık dersler şeklinde 9 hafta boyunca Zihin Haritası Tekniği ile ders işlenmiştir. Aynı süre içinde kontrol gruplarına ise süre gelen geleneksel öğretim yöntemiyle ders işlenmiştir. 9 haftanın bitiminde deney ve kontrol grubunun bilişsel ve psikomotor düzeylerini ölçmek amacıyla testler tekrar uygulanmıştır.Verilerin toplanmasında Voleybol Bilgi Testi ile Psikomotor Gözlem Formu kullanılmıştır. Araştırmanın son test sonuçlarında; bilişsel alan ile parmak pas ve manşet pas becerinin deney grubu lehine anlamlı olduğu bulunmuştur. Sonuç olarak; Her iki grubun bilişsel ve psikomotor alan düzeyleri karşılaştırıldığında, bilişsel ve psikomotor alanda deney grubu lehine istatistiksel açıdan anlamlı bir fark bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Mind Map Technique In Physical Education: Development Of Cognitive and Psychomotor Skills
2023
Yazar:  
Özet:

The study aimed to measure the success of teaching the subject of volleyball in the physical education course with the mind map. The study employed a quasi-experimental pre-posttest design with an experimental and a control group. The study was completed with a total of 66 students 33 students allocated to the experimental and 33 students to the control group. A pre-test was administered to the experimental and the control groups in order to explore students’ cognitive and psycho-motor skill levels of the relevant subjects before teaching volleyball subject.The experimental group was trained using the mind map with 40min courses a week for 9 weeks. Meantime, the control group was trained using conventional teaching methods. At the end of 9 weeks period, tests were again administered to groups. To collect data, a Volleyball Skill Test and a Psychomotor Observation Form were used. The post-tests results showed that levels of cognitive domain and overhead pass and bump pass were higher on behalf of the experimental group. In the comparisons of the cognitive and psychomotor skill levels of the two groups, a statistically significant difference was found in favor of the experimental group in the cognitive and psychomotor domains.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kuramsal Eğitimbilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 588
Atıf : 5.755
2023 Impact/Etki : 0.12
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi