Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
KERATİNİZE MUKOZA EKSİKLİĞİ OLAN İMPLANT BÖLGELERİNİN OTOJEN YUMUŞAK DOKU GREFTİ İLE OGMENTASYONU; OLGU SUNUMU – 5 OLGU
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dental implantlar çevresindeki keratinize doku genişliği ve yumuşak doku kalınlığı uzun süreli implant stabilitesi, fonksiyon ve estetik için önemli iki faktördür. Peri-implant doku sağlığını korumak için minimum miktarda keratinize mukoza (KM ) ihtiyacı, tartışmalı bir konudur. Keratinize doku ogmentasyonları icin kullanılan otojen greft materyalleri serbest dişeti greftleri (SDG), subepitelyal bağ dokusu greftleri (SBDG) ve son yıllarda uygulanmaya başlanılan serbest periosteal greftleri (SPG)’ dir. Bu olgu raporlarında implant uygulaması yapılmış ve yetersiz yapışık KM mevcudiyeti olan implant bölgelerinin otojen greft materyalleri yöntemi ile ( SDG ve SBDG) ogmentasyonları yapılarak yeterli bir KM bandının oluşturulması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Implementation of the Mukoza deficiency in Keratine with Otogen Smooth Dock GREFT; Event Presentation - 5 Events
2020
Yazar:  
Özet:

The width of the tissue and soft tissue thickness around the dentist implants are two important factors for long-term implant stability, function and aesthetics. The need for a minimum amount of keratine mucosa (KM) to preserve the health of the peri-implant tissue is a controversial topic. The autogene greft materials used for keratine tissue aggmentation are free dental grefts (SDGs), subepitelyal joint tissue grefts (SBDGs) and free periosteal grefts (SPGs) that have begun to be applied in recent years. In these facts reports, the implant application was made and the implant areas with insufficient attached KM presence were designed to create a sufficient KM band by making aggmentations (SDG and SBDG) by the method of autogene greft materials.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 182
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi