Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Homojen Glioblastoma Örneklerinin Yüksek Çözünürlüklü Genetik Teknolojiler ile Analizi
2018
Dergi:  
Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems
Yazar:  
Özet:

Tümör içi genomik heterojenlik kanserlerde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Normal şartlarda her bir hücrede her bir genin iki kopyası vardır ve bazı istisnalar dışında organizmanın farklı hücreleri aynı DNA dizisini taşır. Kanser hücrelerinde ise gerek mutasyonlar sonucu gerekse de DNA silinmeleri ve eklenmeleri sonucu bu düzenli yapı karmaşık ve heterojen bir yapıya dönüşür. Bu genetik heterojenliğin sebebi ve tümör oluşumundaki rolü, genetik veri üretebilme teknolojilerindeki gelişmeler ışığında son zamanlarda çokça çalışılan önemli bir problemdir. Aynı tümörden elde edilmiş yüksek çözünürlüklü homojen numuneler, heterojenliği anlamak için yapılan çalışmalarda büyük önem arz etmektedir. Gerek kanser dokusuna erişimdeki zorluklar, gerekse de finansal limitler böyle yüksek çözünürlüklü veri setlerinin elde edilmesi önünde engel oluşturmaktadır. Glioblastoma multiforme teşhis sonrası ortalama yaşam süresi yaklaşık on beş ay olan, en sık görülen ve en agresif beyin tümörüdür. Bu çalışmada bir glioblastoma hastasından alınan detaylı homojen ve heterojen numuneler kullanılarak elde edilmiş yüksek çözünürlüklü bir veri seti incelenip, yapılan analizler sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of homogeneous glioblastoma samples with high-resolution genetic technologies
2018
Yazar:  
Özet:

In-tumor genomic heterogeneity is a common condition in cancer. In normal conditions, each cell has two copies of each gene, and other cells of the organism carry the same DNA series, with some exceptions. In cancer cells, however, the result of mutations and DNA deletions and additions, this regular structure becomes a complex and heterogeneous structure. The cause of this genetic heterogeneity and its role in the formation of tumors is a major problem that has been widely studied recently in light of the developments in the technologies of genetic data production. High-resolution homogeneous samples obtained from the same tumor are of great importance in studies to understand heterogeneity. The difficulties in accessing the necessary cancer tissue, and if necessary, the financial limits are the obstacles to obtaining such high-definition datasets. Glioblastoma multiforme is the most common and most aggressive brain tumor, with an average life of about fifteen months after diagnosis. In this study, a high-resolution set of data obtained using detailed homogeneous and heterogeneous samples taken from a glioblastoma patient will be examined and analysed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 388
Atıf : 851
2023 Impact/Etki : 0.067
Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems