Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Sol Ventrikül Destek Cihazı Olan Hastaların COVID-19 Pandemisi Sırasında Yaşam Deneyimleri: Nitel Çalışma
2024
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sol Ventrikül Destek Cihazı Olan Hastaların COVID-19 Pandemisi Sırasında Yaşam Deneyimleri: Nitel Çalışma ÖZ Amaç: Bu çalışmada sol venrtikül destek cihazı olan hastaların COVID-19 pandemisi sırasında yaşam deneyimlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Bu nitel araştırmada yorumlayıcı fenomenolojik yaklaşım kullanılmıştır. Araştırma bir üniversitesi hastanesinin Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda pandemi öncesinde sol ventrikül destek cihazı implante edilmiş ve Kalp-Akciğer Nakil Ünitesi’ne poliklinik kontrolü için gelen yedi hasta ile yürütülmüştür. Veriler “Hastaların Sosyodemografik ve Tanıtıcı Özellikleri Formu” ve “Yarı Yapılandırılmış Görüşme Formu” kullanılarak yarı yapılandırılmış görüşmeler ile toplanmıştır. Nitel verilerin analizinde tümevarımlı içerik analizi yaklaşımı ve tematik analiz kullanılmıştır. Bulgular: Araştırma kapsamına alınan hastaların yaşları 52-65 yaş aralığındadır. Hastaların beşi erkek cinsiyette ve ilköğretim mezunu olup altısı da evlidir. Hastaların beşine nakil için köprü ve ikisine de hedef tedavi amacı ile son ventrikül destek cihazı implante edilmiştir. Hastalar NYHA sınıf II-IV arasında değişen kalp yetersizliği evresindedir. Hastalarda sol ventrikül destek cihazı kalış süresi 40-113 ay arasında değişmektedir. Bu araştırmada sonucunda psikolojik yük, sağlığı sürdürmede engeller, belirsizlik, hayata tutunma olmak üzere dört tema oluşturulmuştur. Sonuç: COVID-19 pandemisi sırasında sol ventrikül destek cihazı olan hastaların zorluklar, belirsizlikler ve engeller yaşadığı belirlendi. Ancak tüm bunlara rağmen hastaların hayata tutunmak için baş etme yöntemlerini kullandığı saptandı. Anahtar Kelimeler: COVID-19; sol ventrikül destek cihazı; yaşam deneyimleri:

Anahtar Kelimeler:

Life Experiences Of Patients With Left Ventricular Assist Device During The Covid-19 Pandemic: A Qualitative Study
2024
Yazar:  
Özet:

Life Experiences of Patients with Left Ventricular Assist Device during the COVID-19 Pandemic: A Qualitative Study ABSTRACT Objective: In this study, it was aimed to examine the life experiences of patients with a left ventricular assist device during the COVID-19 pandemic. Methods: In this qualitative research, an interpretative phenomenological approach was used. The research was conducted with seven patients who had a left ventricular assist device implanted before the pandemic in the Cardiovascular Surgery Department of a university hospital and came to the Heart-Lung Transplant Unit for outpatient control. Data were collected through semi-structured interviews using the “Sociodemographic and Descriptive Characteristics Form of the Patients” and “Semi-Structured Interview Form”. Content analysis approach and thematic analysis were used in the analysis of qualitative data. Results: The age of the patients included in the study is between the ages of 52-65. Five of the patients were male, primary school graduates, and six were married. Bridge for transplantation was implanted in five of the patients and a last ventricular assist device for destination therapy in two of them. The patients are in the NYHA class II-IV stage of heart failure. Left ventricular assist device stay in patients varies between 40-113 months. As a result of this research, four themes were formed: psychological burden, obstacles in maintaining health, uncertainty, and hold on to life. Conclusion: It was determined that patients with left ventricular assist devices experienced difficulties, uncertainties and obstacles during the COVID-19 pandemic. However, despite all these, it was determined that the patients used coping methods to hold on to life. Keywords: COVID-19; left ventricular assist device; life experiences

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.400
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi