Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
DOĞUM ÖNCESİ VE DOĞUM SONRASI BAKIM HİZMETLERİNİN NİCELİK VE NİTELİĞİ
2010
Dergi:  
Journal of Nursology
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı kırsal ve kentsel yapıda iki sağlık ocağında verilen doğum öncesi ve doğum sonrası bakım hizmetlerini nicelik ve nitelik olarak değerlendirmektir. Araştırma geriye dönük tanımlayıcı tiptedir. Araştırma verisi 367 gebe-lohusa izlem kartından toplanmıştır. Her iki sağlık ocağında gebelik süresince yeterli izlem yapılma durumu %33.0; kentselde %48.7, kırsalda %21.1’dir. Kentsel bölgede yaşayan kadınların %85.3’ü “iyi” nitelikte doğum öncesi bakım almışken, kırsalda bu oran %56.2’dir. Kırsal bölgede yaşayan, düşük eğitimli, bir işte çalışmayan, iki yıldan kısa aralıklı doğumları olan ve gebelik sayısı dört ve üzerinde olan kadınlarda doğum öncesi bakım niteliğinin “iyi” olmadığı saptanmıştır. Kadınların doğum sonrası ortalama izlem sayıları 1.46±1.13 olarak saptanmıştır. Araştırmada düşük eğitim düzeyi, herhangi bir işte çalışmama ve kırsal bölgede yaşama gibi sosyokültürel farklılıkların doğum öncesi bakım hizmetlerini etkilediği saptanmıştır. Sağlık personelinin bu gruptaki kadınlara daha duyarlı olması, doğum öncesi ve sonrası bakım hizmetlerinin önemi konusunda farkındalıklarını artırması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Pre-born and post-born health care benefits
2010
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to evaluate the quantity and quality of pre-born and post-born care services provided in two health centers in rural and urban structures. The research is a reverse identification type. The research data was collected from the 367 pregnancy-lohusa monitoring card. The state of adequate monitoring during pregnancy in both health centers is 33.0%; in urban areas 48.7%, in rural areas 21.1%. 85.3 percent of women living in urban areas received "good" pre-born care, while 56.2 percent in rural areas. Women living in rural areas, low-educated, unemployed, with interim births less than two years and with pregnancy numbers four or more have found that the pre-born care quality is not "good". The average postpartum observation number of women was 1.46±1.13. The study found that social and cultural differences such as low educational levels, non-working in any job and living in rural areas affect pre-born care services. The healthcare staff should be more sensitive to women in this group, increasing their awareness of the importance of pre- and postpartum care services.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Nursology

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 10.792
2023 Impact/Etki : 0.11
Journal of Nursology