Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
Kuzeybatı Anadolu Halloysit ve Kaolenli Halloysit Cevherleri Zenginleştirme Çalışmaları - Northwest Anatolia Halloysit and Kaolen Halloysit Minerals Enrichment Studies
2012
Dergi:  
Bilimsel Madencilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuzeybatı Anadolu`da Çanakkale-Balıkesir Bölgeleri içinde kalan bazı halloysit ve halloysitli kaolen yataklarının yüksek alan şiddetli yaş manyetik ayırım ve özütleme yöntemleri ile zenginleştirmeleri araştırılmıştır. Birincil kirlilik kaynağı olan limonitlerin uzaklaştırılmasında en etkili işlemin özütleme olduğu, ancak ince taneli muskovitin ortamdan uzaklaştırılamadığı düşünülmektedir. ütlemede organik ve inorganik asitler araştırılmış, her iki asidin de başarılı olduğu bulunmuştur. ütleme işleminde en önemli parametrenin sıcaklık olduğu (80 °C), düşük sıcaklıkta (25 °C) yüksek asit derişimlerinde bile ayırım yapılamadığı anlaşılmıştır. Kinetik testler, organik bir asit olan oksalik asidin çalışılan her cevherde daha etkili ve daha hızlı bir çözücü olduğunu göstermiştir. TEM analizleri ile halloysit numunesinin nanometre boyuttaki tanelerinin özütleme ile bozunmaya uğramadıkları belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Halloysit, kaolen, zenginleştirme, özütleme, manyetik ayırım In this study concentration of halloysite and halloysite/kaolin ores from northwestern Anatolia was investigated by wet high intensity magnetic separation and acid leaching methods. It was found that the acid leaching is the most effective method for the removal of primary coloring impurities such as limonite. However it is considered that fine grained muscovite cannot be removed from the ores even in the highest acid concentrations. In the leaching tests organic and inorganic acids were tested and both of them are found successful. It was concluded that temperature (80 °C) is the most critical parameter in acid leaching of iron from the ores since the separation could not be performed in the highest acid concentrations at low temperature (25 °C). It was realized that oxalic acid is more effective in terms of leaching kinetics and acid consumption. The morphology of raw ore and leaching concentrates of the halloysite samples were examined and compared by TEM analyses. It is understood that acid treatment process has no obvious effect on tubular structures. Keywords: Halloysite, kaolen, beneficiation, leaching, magnetic separation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bilimsel Madencilik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 118
Atıf : 61
2023 Impact/Etki : 0.083
Bilimsel Madencilik Dergisi