Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 11
Prof. Dr. Mübahat Kütükoğlu İle Söyleşi̇
2014
Dergi:  
Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mübahat Kütükoğlu’nu 16 Ocak 2014 tarihinde Ataköy’deki evinde ziyaret ettik. Mübahat hanımı muhasebe tarihçileri, Osmanlı Arşivi çalışmalarından ve Osmanlı narh defterleri, İstanbul ticareti, gümrüklerin yönetim ve tarifeleri gibi çalışmalarından tanırlar.Mübahat hanım, 1932 yılında İzmir’de doğmuştur. Kurtuluş savaşı gazisi Arif Kemal Bey ile Şadiye hanımın kızlarıdır. İzmir kız lisesi mezunudur. 1951-52 ders yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bolümü’nden 1956 yılında mezun olmuştur. İ. Hakkı Uzunçarşılı, Zeki Velidi Togan, Tayyib Gökbilgin, İbrahim Kasefoğlu, Cavid Baysun gibi ünlü tarihçilerden ders almıştır. Mezuniyetinden sonra Prof. Ömer Lütfi Barkan’a asistan olmuştur. 1963 Yılında Osmanlı – İngiliz İktisadi Münasebetleri (Başlangıcından Tanzimat’a kadar) konusundaki tezi ile doktorasını vermiş, 1970 yılında bir yıl kaldığı İngiltere’de çalışmalarına devam etmiş ve 1972 yılında Osmanlı – İngiliz İktisadi Münasebetleri (1838-1850) adlı tezi ile doçent olmuştur. Mübahat Kütükoğlu, 1979 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir.Başlangıçta Türk İktisat Tarihi Enstitüsü’nde Prof. Barkan ile birlikte çalışan Mübahat hanım, doçent olduktan sonra Tayyip Gökbilgin’in kurduğu Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nde çalışmaya başlamıştır. Prof. Gökbilgin’inin emekliliğinden sonra kürsünün başına geçen Mübahat hanımı 1984 yılında Tarih Araştırma Merkezi Müdürü olarak görüyoruz. Bu görevi sırasında Tarih Enstitüsü Dergisi’ni çıkardığını öğreniyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 315
Atıf : 1.095
2023 Impact/Etki : 0.1
Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi