User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 27
 Downloands 11
Prof. Dr. Mübahat Kütükoğlu İle Söyleşi̇
2014
Journal:  
Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Mübahat Kütükoğlu’nu 16 Ocak 2014 tarihinde Ataköy’deki evinde ziyaret ettik. Mübahat hanımı muhasebe tarihçileri, Osmanlı Arşivi çalışmalarından ve Osmanlı narh defterleri, İstanbul ticareti, gümrüklerin yönetim ve tarifeleri gibi çalışmalarından tanırlar.Mübahat hanım, 1932 yılında İzmir’de doğmuştur. Kurtuluş savaşı gazisi Arif Kemal Bey ile Şadiye hanımın kızlarıdır. İzmir kız lisesi mezunudur. 1951-52 ders yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bolümü’nden 1956 yılında mezun olmuştur. İ. Hakkı Uzunçarşılı, Zeki Velidi Togan, Tayyib Gökbilgin, İbrahim Kasefoğlu, Cavid Baysun gibi ünlü tarihçilerden ders almıştır. Mezuniyetinden sonra Prof. Ömer Lütfi Barkan’a asistan olmuştur. 1963 Yılında Osmanlı – İngiliz İktisadi Münasebetleri (Başlangıcından Tanzimat’a kadar) konusundaki tezi ile doktorasını vermiş, 1970 yılında bir yıl kaldığı İngiltere’de çalışmalarına devam etmiş ve 1972 yılında Osmanlı – İngiliz İktisadi Münasebetleri (1838-1850) adlı tezi ile doçent olmuştur. Mübahat Kütükoğlu, 1979 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir.Başlangıçta Türk İktisat Tarihi Enstitüsü’nde Prof. Barkan ile birlikte çalışan Mübahat hanım, doçent olduktan sonra Tayyip Gökbilgin’in kurduğu Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Kürsüsü’nde çalışmaya başlamıştır. Prof. Gökbilgin’inin emekliliğinden sonra kürsünün başına geçen Mübahat hanımı 1984 yılında Tarih Araştırma Merkezi Müdürü olarak görüyoruz. Bu görevi sırasında Tarih Enstitüsü Dergisi’ni çıkardığını öğreniyoruz.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 315
Cite : 1.106
2023 Impact : 0.1
Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmaları Dergisi